Postuar ne

Brandmeister dhe TGIF njëkohësisht në lëvizje

Unë dua të përdor tim RFinder HCP-1 pikë e nxehtë kudo që të shkoj. Së pari, sepse unë lehtë mund të përdor Brandmeister dhe TGIF Talkgroups pa bërë asnjë ndryshim në pikën e nxehtë dhe së dyti, për shkak të baterisë së saj të brendshme, mund ta përdor për më shumë se 5 orë, pavarësisht se ku jam - duke përdorur lidhjen Wifi të lidhur nga smartphone . Ajo madje punon si një bankë energjie, në rast se kam nevojë për një lëng energjie për smartphone-in tim.

Unë mund të programoj 3 rrjete të ndryshme gati për t'u përdorur. Unë kam Brandmeister, TGIF (trashëgimi) dhe TGIF (kryeministër).

La RFinder HCP-1 Hotspot është i bazuar në yllin PI, me një MMDVM. E tëra çfarë ju duhet të bëni, është ta programoni atë si një portë DMR. Pastaj, shko te Konfigurimi> Eksperti dhe klikoni mbi Redaktimi i plotë> DMR GW.

Kur dua të përdor një Talkgroup Brandmeister, unë thjesht përdor TG të rregullt. Dua të them, nëse dëshiroj të telefonoj TG 91, thjesht përdor TG91.

Nëse dua të përdor TGIF (Legacy) dhe duhet të përdor TG 777, unë thirr TG5000777 Në thelb, duhet të filloj me '5', jastëk me '0' derisa të marr gjithsej 7 shifra.

Nëse dua të përdor TGIF (Prime) dhe duhet të përdor TG 31039, unë thirr TG4031039 Në thelb, duhet të filloj me '4', jastëk me '0' derisa të marr gjithsej 7 shifra.

E tëra çfarë duhet të bëj është të programoj radion time me TG të ndryshme. BM është gjithmonë i paracaktuar, TGIF Prime fillon me 4 dhe TGIF Legacy fillon me 5.

Kjo mund të përdoret gjithashtu për rrjetet DMR +. Alwaysshtë gjithmonë i njëjti parim.

Plotësoni si më poshtë: (duhet të ndryshoni fjalëkalimet tuaja Brandmeister dhe TGIF, ID-në e DMR-së, etj:

[General]
Adresa Rpt = 127.0.0.1
RptPort = 62032
Adresa Lokale = 127.0.0.1
Porti Lokal = 62031
Rregulla Gjurmë = 0
Daemon = 1
Korrigjimi i gabimeve = 0
RFTimeout = 20
NetTimeout = 20

[Regjistrohu]
Niveli i Shfaqjes = 0
Niveli i Skedarit = 1
FilePath = / var / log / pi-star
FileRoot = DMRGateway

[Zëri]
Aktivizuar = 1
Gjuha = en_GB
Drejtoria = / usr / lokale / etj / DMR_Audio

[Informacion]
Aktivizuar = 0
RXFrekuenca = 439995000
Frekuenca TX = 430995000
Fuqia = 1
Gjerësia gjeografike = SELECT_YOUR_LATITUDE
Gjatësia = -SELECT_YOUR_LONGITUDE
Lartësia = 0
Vendndodhja = "Estoril"
Përshkrimi = "Portugalia"
URL = https: //www.network-radios.com

[Rrjeti XLX]
Fillimi = 950
Aktivizuar = 0
Skedari = / usr / local / etc / XLXHosts.txt
Port = 62030
Fjalëkalimi = passw0rd
Ringarko kohën = 60
Foleja = 2
TG = 6
Baza = 64000
Rilidhni = 60
Korrigjimi i gabimeve = 0
Id = ENTER_YOUR_DMR_ID
Kontrolli i përdoruesit = 1

[Rrjeti DMR 1]
Aktivizuar = 1
Adresa = 193.137.237.12
Port = 62031
Lokale = 62037
TGRewrite0 = 2,9,2,9,1
Rishkruaj PC0 = 2,94000,2,4000,1001
TypeRewrite0 = 2,9990,2,9990
SrcRewrite0 = 2,4000,2,9,1001
PassAllPC0 = 1
PassAllTG0 = 1
PassAllPC1 = 2
PassAllTG1 = 2
Fjalëkalimi = ”ENTER_YOUR_PASSWORD”
Korrigjimi i gabimeve = 0
Id = ENTER_YOUR_DMR_ID
Emri = SELECT_YOUR_BM_MASTER

[Rrjeti DMR 2]
Aktivizuar = 0
Adresa = 168.235.109.210
Port = 55555
TGRewrite0 = 2,8,2,9,1
TGRewrite1 = 2,80505,2,505,1
TGRewrite2 = 2,80800,2,800,100
TGRewrite3 = 2,83801,2,3801,8
TGRewrite4 = 2,89990,2,9990,1
TGRewrite5 = 2,80001,1,1,9999
TGRewrite6 = 2,80001,2,1,9999
Rishkruaj PC0 = 2,84000,2,4000,1001
Fjalëkalimi = "Fjalekalimi"
Korrigjimi i gabimeve = 0
Id = ENTER_YOUR_DMR_ID
Emri = DMR + _IPSC2-QUADNET
Options=”TS1_1=1;TS1_2=2;TS1_3=3;TS1_4=13;TS1_5=133;TS1_6=235;TS1_7=315;TS1_8=320″

[Rrjeti DMR 3]
Aktivizuar = 1
Id = ENTER_YOUR_DMR_ID
Emri = TGIF_Network
Rishkruaj PC1 = 1,5009990,1,9990,1
Rishkruaj PC2 = 2,5009990,2,9990,1
TypeRewrite1 = 1,5009990,1,9990
TypeRewrite2 = 2,5009990,2,9990
TGRewrite1 = 1,5000001,1,1,999999
TGRewrite2 = 2,5000001,2,1,999999
SrcRewrite1 = 1,9990,1,5009990,1
SrcRewrite2 = 2,9990,2,5009990,1
SrcRewrite3 = 1,1,1,5000001,999999
SrcRewrite4 = 2,1,2,5000001,999999
Adresa = tgif.network
Fjalëkalimi = ENTER_YOUR_TGIF_LEGACY_PASSWORD
Port = 62031
Vendndodhja = 0
Korrigjimi i gabimeve = 0

[Rrjeti DMR 4]
Aktivizuar = 1
Id = ENTER_YOUR_DMR_ID
Emri = TGIF_Network_Prime
Rishkruaj PC1 = 1,4009990,1,9990,1
Rishkruaj PC2 = 2,4009990,2,9990,1
TypeRewrite1 = 1,4009990,1,9990
TypeRewrite2 = 2,4009990,2,9990
TGRewrite1 = 1,4000001,1,1,999999
TGRewrite2 = 2,4000001,2,1,999999
SrcRewrite1 = 1,9990,1,4009990,1
SrcRewrite2 = 2,9990,2,4009990,1
SrcRewrite3 = 1,1,1,4000001,999999
SrcRewrite4 = 2,1,2,4000001,999999
Adresa = kryeministri.tgif.netpunë
Fjalëkalimi = ENTER_YOUR_TGIF_PRIME_HOTSPOT_PASSWORD
Port = 62031
Vendndodhja = 0
Korrigjimi i gabimeve = 0

Postuar ne

Kontributi i Steve Jobs në Network Radios

by Chris G7DDN

Aha! Mendova se ai titull mund të tërheq vëmendjen tuaj!

Kthimi në të ardhmen - stili 2007

Ktheni mendjen prapa, nëse dëshironi, në lansimin e iPhone-it të parë në 2007. Këtë mund ta shikoni përsëri në YouTube.

Mjeshtri i prezantimit që ishte i ndjeri Steve Jobs fillimisht prezantoi këtë pajisje vërtet revolucionare duke u përpjekur të mashtronte audiencën e tij.

Ai u përpoq t'i bindte ata që të besonin se Apple po lëshonte tre i veçantë pajisjet.

Ai vazhdonte t'i përsëriste ato pa pushim - "një iPod, një Telefon, një pajisje për Komunikime në Internet - një iPod, një Telefon, një pajisje për Komunikime në Internet".

Përfundimisht, audienca pambuku për faktin se ai po luante me ta, duke iu referuar një pajisje për të gjithë këto përdorime.

Geekët e teknologjisë e quajnë atë "konvergjencë" dhe iPhone është padyshim ikona për të gjitha pajisjet e konvergjuara.

Konvergjenca është këtu për të qëndruar!

Dhe këtu kemi 11 vjet dhe konvergjenca është mirë dhe me të vërtetë këtu!

Duke pare televizor?

Nuk kërkohet TV - pajisje mobile për këtë

Po luan një lojë?

Nuk kërkohet asnjë pajisje lojërash - pajisje mobile për këtë

Drejtimin e biznesit tuaj?

Nuk kërkohet kompjuter - pajisje celulare për këtë

Po dëgjon radio?

Nuk kërkohet radio - pajisje mobile për këtë

Komunikoni me miqtë tuaj?

Nuk është e nevojshme dërgimi i mesazheve - Media sociale në pajisjen mobile për këtë

Telefononi me video?

Nuk kërkohet kompjuter - transmetim në pajisjen mobile për këtë.

Bërja e një fotografie cilësore?

Nuk kërkohet kamera - pajisje mobile për këtë

Parashikimi i Motit?

Nuk është e nevojshme ta prisni atë në TV - ka një aplikacion në pajisjen mobile për këtë

Lajmet e fundit?

Në majë të gishtave tuaj nga një larmi burimesh në pajisjen mobile, natyrisht!

Sinjalizime të menjëhershme për qëllimet më të fundit nga ekipi yt?

Ndizet në pajisjen tuaj celular brenda sekondave pasi të vlerësoheni

Unë mund të vazhdoj dhe ju i dini të gjitha sa më sipër të jenë të vërteta në përvojën tuaj.

Dhe Radio përjashtohet nga kjo? Ndoshta jo!

A ka besuar ndonjëherë dikush me të vërtetë se komunikimet PTT të llojit të përdorur nga hobistët e radios do të mbesin jashtë të botës së konverguar?

Rritja e aplikacioneve si Zello dhe IRN në Teamspeak është vetëm një evolucion krejtësisht i natyrshëm i asaj që ka ndodhur në pjesën tjetër të botës për shumë vite. Hobistët e radios mund të luftojnë kundër tij, por, në të vërtetë, tashmë ka ndodhur

Ngritja e Radiove të Rrjetit

Rritja e fenomenit të Radiove të Rrjetit aktualisht është në dukje e pandalshme.

Paketa e Kanaleve në Zello e quajtur "Radiot e Rrjetit" (ato në pronësi të G1YPQ) ka mbi 4000 abonentë, mbi 2000 përdorues të besuar dhe rrallë është i qetë.

Bushtë gumëzhitëse gati gjithë ditën me entuziastë të radios, proshutë dhe përdorues të palicensuar, nga e gjithë bota anglishtfolëse, të gjitha komunikojnë në mënyra që të kujtojnë ditët e vjetra të Top Band dhe 2 metra.

It'sshtë gjithashtu një mjedis i moderuar mirë, i sigurt prandaj dhe një vend i shkëlqyeshëm për të hedhur hapat e parë në një hobi të ri.

Ose ndoshta një vend ku ju mund të "përtypni dhjamin" me entuziastë të tjerë me mendje radioje, një vend për të folur mbi progresin tuaj duke mësuar CW ose problemet që po hasni duke bërë atë antenë të re, ose ndoshta edhe duke gjetur rrugën tuaj përreth OS Android dhe disa të gurëve të çmuar të fshehur në softuerin Zello.

E keni provuar?

Nëse nuk e keni provuar akoma, çfarë prisni?

Nëse Steve Jobs do të ishte akoma në tokë, jam i sigurt se ai do të ishte shumë krenar për "botën e tij të konverguar" - dhe kush e di, ai mund të ketë qenë madje "në ajër" në Network Radios me ne të tjerët!

© Chris Rolinson G7DDN

27 gusht 2018

Postuar ne

Çfarë kanë bërë ndonjëherë romakët për ne?

by Chris G7DDN

Ah! Linja e pavdekshme nga Monty Python!

Epo, midis shumë risive, një që Romakët bënë për ne ishte të ripërcaktojmë sistemin tonë rrugor.

Një revolucion në hartimin e rrugës

Mirësia e di se si ishin rrugët përpara se Romakët të sillnin teknologjinë e tyre të re, por duket se ato mund të mos kenë qenë edhe shumë të drejta!

Romakët kuptuan se mënyra më e shpejtë nga A në B ishte në vijë të drejtë; kjo është arsyeja pse mbetjet e rrugëve të tyre përshkojnë Evropën, pavarësisht nëse kishte apo jo kodra në rrugë, kështu që duket.

Ai më në fund është kthyer!

Tani çfarë po ndodh në tokë tani G7DDN? A i ka humbur më në fund mermeret? Epo mbase mendoni se tashmë e kam (!), Por befasi, unë shoh një paralele këtu me Radiot e Rrjetit.

Më lejo të shpjegohem…

Çështja e Konkurrencës

Kur Radio Amatori ishte në shkëlqimin e saj të plotë, "konkurrenca" siç ishte, ishte e parëndësishme dhe madje e parëndësishme.

Telefonatat për në vendet e huaja ishin jashtëzakonisht të shtrenjta; Radio Ham ishte me vlerë të hyhej në qoftë se vetëm nga një këndvështrim financiar, por ju gjithashtu kishit tronditjen e dërgimit të sinjaleve në të gjithë botën ...

Radio CB ishte, së paku në Mbretërinë e Bashkuar, së pari e paligjshme, dhe pastaj, pasi ishte e ligjshme, e kufizuar në 11 milion FM dhe 4 vat dalje - vështirë se diçka për t'u shqetësuar kur dera tjetër 10m Ham Band mund të transmetonte 400 vat SSB ose CW.

Radio pa licencë 446MHz në 500mW nuk përputhej me 70 cm me fuqi 400 vat dhe përsëritës dhe satelitë.

Kjo është një arsye që Hams nuk i mori emrat e thirrjeve dhe procedurat e tyre në 11m dhe 446MHz për shembull. Nuk kishte kuptim ta bëja këtë.

Rruga e rezistencës më të vogël

Njerëzit natyrshëm morën "rrugën e rezistencës më të vogël" - pak si elektronet!

Problemi në vitin 2018 është se ka "konkurrencë" për hobi dhe është konkurrencë e madhe me armë!

Interneti lejon këdo, pa asnjë kosto, të bëjë thirrje video me ngjyra në të gjithë botën.

Ju mund ta imagjinoni fëmijën ose nipin tuaj 14 vjeç duke e bërë këtë, ndërsa ju mund të jeni ulur në kasollen tuaj, duke murmuritur për mungesën e kushteve në 20 milion ose mungesën e aktivitetit në 144MHz.

A është ndonjë çudi që njerëzit e zakonshëm nuk "marrin" Ham Radio në 2018?

Ajo që ata bëjnë, si të gjithë ne, ndjekim rrugën më të lehtë për të kryer punën.

Ajo rritet dhe rritet

Tani rritja e lëvizjes së Radiove të Rrjetit në të gjithë botën është befasuese, por në një nivel nuk është befasuese.

Më në fund, me Radiot e Rrjetit është mjaft e padhimbshme për të bërë kontakte në të gjithë botën, pavarësisht nga gjendja e Jonosferës.

Mbi të gjitha nëse po përdorni internetin si përhapje në vend të kësaj, nuk keni pse të shqetësoheni për gjëra të tilla si K-Indeksi ose gjendja e ciklit të njollave diellore. (Argëtim edhe pse kjo është në të drejtën e vet!)

Dhe unë nuk po e dekretoj Ham Radio "tradicionale"; Ende e përdor rregullisht.

Ajo që po them është që ju nuk mund ta fajësoni popullin për udhëtimin në "rrugën e drejtë", rrugën e rezistencës më të vogël, nëse me të vërtetë ajo që ata duan të bëjnë është të komunikojnë me entuziastë të radios me të njëjtin mendim.

Tooshtë shumë e lehtë!

Pasi dhashë një bisedë në Radiot e Rrjetit në një klub kohët e fundit, një zotëri vuri në dukje, "Epo, e gjitha është e shkëlqyeshme, por problemi është, është shumë e lehtë!"

E vërtetë e mjaftueshme - por a mjafton kjo një arsye për ta hedhur poshtë atë?

Ndonjëherë, në ndonjë hobi, a nuk duam që gjërat të jenë thjesht pak më të lehta?

A nuk është një udhëtim me biçikletë 6 milje me biçikletën tuaj Hollandeze për të parë mikun tuaj të Mërkurën një ndryshim i bukur nga ai vrapim 80 km që bëni çdo të shtunë në biçikletën tuaj garuese me klubin tuaj lokal?

Faktori i Përshtatshmërisë

Ndonjëherë, më pëlqen të bisedoj me stacionet e VK në Radiot e Rrjetit, në vend që të qëndroj zgjuar gjithë natën duke u përpjekur t'i punoj për disa momente në 80 metra.

Po, ka një emocion që nuk mund të ketë me Radiot e Rrjetit, por ekziston edhe një kënaqësi që vjen nga bërja miq me radio në Australi me të cilët mund të bisedoj rregullisht - dhe ju nuk e merrni atë në 80 metra.

Thjesht janë "kuajt për kurse".

'Të dy dhe', jo 'as ose'…

Askush nuk po sugjeron që Radiot e Rrjetit do të zëvendësojnë Radio Ham tradicionale - sinqerisht nuk mund ta bëjë këtë.

Por, e dini, askush që di nuk po e sugjeron atë.

Po, është e re (-ish), po është ndryshe, po është e përshtatshme, dhe nga çamçakëzi, a është argëtim!

Dhe, nëse nuk gaboj, njerëzit marrin një hobi për t'u argëtuar, mbi të gjitha.

Dhe nuk mund të shoh asgjë të keqe me këtë!

Breshër Cezari!

Chris Rolinson G7DDN

30th korrik 2018

Burimi i fotos: Wikimedia Commons

Postuar ne

Fito një marrës falas

Mësoni si të fitoni një radio FALAS të rrjetit celular! Nuk mund të jetë më e lehtë! Ky është një lotar për një Anysecu 3G-W2 të ri - Radioja e rrjetit celular me ekranin më të madh, për përdorim të lehtë celular! Cfare po pretKushtet dhe rregullat

Ky është shansi juaj i madh për të fituar një marrës falas të rrjetit - Anysecu 3G-W2

Ju nuk keni pse të blini asgjë. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të regjistroheni në gazetën tonë dhe të merrni një hyrje falas në lotarinë që do të ndodhë më 30/06/2018.

Ne do të kontaktojmë fituesin përmes postës elektronike, sigurohuni që të shtoni adresën tonë të postës elektronike në kontaktet tuaja, në mënyrë që të mos përfundojë në dosjen e postës së padëshiruar. Adresa jonë e postës elektronike është info@network-radios.com

Por ju mund të rrisni shanset tuaja për të fituar, duke fituar shënime shtesë falas në lotarinë! Shihni se si mund të merrni shënime shtesë:

Pasi të regjistroheni, do të merrni kodin tuaj unik dhe thjesht duhet të ndani me miqtë tuaj. Shikoni se si mund të rrisni shanset tuaja:

Çdo regjistrim i referuar +100 shënime
Ndani në Facebook +10 shënime
Ndani në Twitter +10 shënime
Ndani në Google+ + 10 shënime
Ndani në WhatsApp +10 shënime
Ndani në Pinterest +10 shënime

Thjesht regjistrohuni më poshtë. Sapo ta bëni, mund të kontrolloni se sa shënime keni grumbulluar! Paç fat!

Gjithashtu lexoni tonë Politika e Privatësisë   Politika Cookie

Postuar ne

10% zbritje në të gjitha Radiot

Abonohuni në Buletinin tonë Hamradio dhe fitoni 10% zbritje në blerjen tuaj të radhës!

Informohuni me lajmet më të fundit të radios amatore! Mos humbisni lajmet ngazëllyese rreth Radiove të Rrjetit dhe Modaliteteve të reja Dixhitale, si DMR, D-Star dhe të tjera. Ne jemi duke pritur për ju! 🙂

 

* tregon kërkohet
Postuar ne

Çfarë është PTT4U?

Po sikur të mund të kishit një rrjeti i radiove dore dhe mobile me mbulim global? Harrojeni përsëritësit dhe licencat e shtrenjta. Gjithçka do të funksionojë përmes rrjetit celular 3G / 4G.

Ose dëshironi radio 1-në-1 ose 1-në-shumë, kjo është për ju.

Nuk ka regjistrime të diapazonit. Nëse keni mbulim të telefonit celular, jeni të lidhur! Kjo do të thotë që çdo radio mund të jetë në vende të ndryshme dhe ju jeni akoma në kontakt me bashkëpunëtorët tuaj.

Çfarë distancë mbulojnë radiot PTT4U?

Nuk ka kufi. Për sa keni sinjalin GSM / 3G / 4G ose WiFi (modele Android) do të mund të arriheni. Kjo do të thotë që jeni i varur vetëm nga shërbimi i transportuesit të telefonit celular, ose nga një pikë e nxehtë WiFi.

Pse krahasohet kjo më mirë me radio doreve tradicionale?
Radioja tradicionale dykahëshe do të jetë gjithmonë e kufizuar nga distanca dhe ndërhyrjet. Ndërsa punojmë me një lidhje dixhitale që mbështetet në transportuesit e celularëve, ju gjithmonë do të përjetoni komunikime pa ndërhyrje me zë të lartë dhe të qartë. Përveç kësaj, nuk keni nevojë të investoni në infra-struktura të shtrenjta radio, si përsëritës, kulla, antena ose site me qira.

Kush mund të përfitojë nga PTT4U?
Kompanitë e taksive dhe transportit të përgjithshëm, zbatimi i ligjit, rojet e sigurisë private, vendet e ndërtimit, logjistika, lëvizësit e kutive, industria e bujqësisë dhe kushdo tjetër se si ka nevojë për radio-komunikime profesionale me dy drejtime pa kufizime në distancë.

Unë kam nevojë për të mbuluar një zonë të gjerë dhe në vende të shumta. A kam nevojë për një seri përsëritësish dhe antenash?
Jo. Shërbimi ynë përdor rrjetin e transportuesve GSM / 3G / 4G. Ju nuk keni nevojë të investoni në ndonjë infrastrukturë të rrjetit, përveç radiove të lëvizshme ose të dorës.

A funksionon në ndonjë vend?
Për sa keni akses në internet (përmes 3G / 4G ose WiFi) atëherë mund të përdorni sistemin tonë, pavarësisht vendndodhjes.

A mund të flasin përdoruesit ndërmjet tyre, nëse janë në vende të ndryshme?
Po. Çdo përdorues mund të flasë me çdo përdorues tjetër, pavarësisht vendndodhjes.

A mund ta përdor radion time PTT4U si një telefon normal?
Të gjithë radiot tona me bazë android mund të bëjnë dhe të marrin thirrje telefonike dhe SMS / tekste. Modelet jo të bazuara në android nuk mund të përdoren si telefona.

A mund të përdor ndonjë kartë SIM?
Po, mund të përdorni ndonjë kartë SIM GSM. Të gjithë radiot tona janë SIM të shkyçura dhe të pajtueshme me çdo Rrjet GSM / 3G / 4G / LTE.

A i furnizoni radiot PTT4U me një kartë SIM?
Jo. Ju duhet të futni kartën tuaj SIM.

Çfarë vjen me çdo radio?
Çdo paketë radio përfshin radio, një karikues, bateri, antenë, kapëse rripi dhe kabllo USB.  radio e lëvizshme akoma sjell një kllapa montimi, mikrofon dhe një antenë të jashtme GPS.

A kërkojnë radio android PTT4U një kartë SIM për përdorim të rreptë WiFi?
Jo. Nëse thjesht dëshironi të përdorni një sinjal WiFi, atëherë nuk kërkohet një kartë SIM.

A mund ta përdor smartphone-in tim android me këtë shërbim?
Po. Thjesht duhet të instaloni tonat Aplikimi PTT4U në smartphone tuaj.

A mund të përdor radio PTT4U me transportues CDMA, si Verizon në SH.B.A.? 
Jo. Të gjithë radiot tona kërkojnë një transportues të bazuar në GSM. Radiot tona 4G / LTE nuk mund të përdoren me Verizon, sepse ato kërkojnë para-aprovimin e secilës pajisje në rrjetin e tyre.

A mund të përdor radiot PTT4U me AT&T ose T-Mobile, në SH.B.A.
Në SH.B.A., radiot tona do të funksionojnë mirë me AT&T dhe T-Mobile. Në Evropë, Australia dhe Afrika gjithashtu do të punojnë pa probleme.

A mund të përdor radio PTT4U kur jam jashtë rrjetit, për shembull në det?
Ju duhet një lidhje interneti për të përdorur radiot tona. Ju mund të përdorni një pikë të nxehtë satelitore si këtë që do t'ju japë një mbulim global, madje edhe jashtë detit.

Çfarë ndodh nëse nuk kam internet?
Nëse nuk mund të merrni 3G ose WiFi, fatkeqësisht nuk do të jetë në gjendje të lidhet me rrjetin tonë. Sidoqoftë, përsëri mund të jeni në gjendje ta përdorni atë si një telefon normal nëse merrni mjaft sinjal GSM 2G.

Cili është funksioni i butonit SOS në radio?
Butoni SOS do të dërgojë një alarm për të gjithë përdoruesit, duke treguar vendndodhjen e përdoruesit që shtypi butonin SOS.

Sa të dhëna kërkojnë radiot PTT4U brenda një muaji?
Për një përdorim të rregullt, plani i të dhënave 500 MB do të jetë i mjaftueshëm. Në kushte ekstreme, kur komunikimet zhvillohen për periudha të gjata, mund të kërkohet plani i të dhënave prej 1 GB

A ofroni një sistem dërgimi?
Po, ju mund të instaloni tonë sistemi i dispeçimit në çdo kompjuter Windows dhe kontaktoni çdo përdorues, kontrolloni pozicionin e tyre në hartë, shpejtësinë, dërgoni mesazhe personale, bëni thirrje private dhe në grupe.

A mund ta kontrolloj vendndodhjen GPS të përdoruesve?
Po, ju mund të kontrolloni vendndodhjen në kohë reale të të gjithë përdoruesve dhe gjithashtu të kontrolloni ndjekjen e tyre.

A mund të përcaktoni të drejtat e bisedave dhe lejet e profileve për secilin përdorues?
Po, të gjitha ato detaje mund të vendosen.

A mundet radiot PTT4U të bëjnë thirrje private dhe në grupe për përdoruesit e tjerë?
Po, mund të bëni të dy llojet e telefonatave.

A mundet radiot PTT4U të dërgojnë mesazhe private te përdoruesit e tjerë?
Po, ju mund të dërgoni mesazhe private te çdo përdorues.

A duhet të pajtohem në ndonjë shërbim për të përdorur PTT4U?
Përveç që keni një plan të dhënash me transportuesin e telefonit tuaj celular, duhet të pajtoni edhe kompaninë tonë Abonimi vjetor PTT4U.

Sa mund të paguaj për pajtimin në PTT4U?
Çmimi i abonimit tonë vjetor për radio mund të kontrollohet këtu.

Pse të mos përdorni thjesht një telefon për të folur me njëri-tjetrin?
Rrjeti ynë më i fundit është pothuajse i menjëhershëm, më pak se 1 sekondë deri në shtypjen e PTT në një radio në zërin tuaj që del nga tjetri ose ato, plus që mund të flisni deri në 10000 në të njëjtën kohë, ideal për komunikime me punëtorët në terren ose stafin e patrullës.

Çfarë ndodh nëse serveri është jashtë linje?
Kjo është shumë e vështirë. Kemi 21 servera rezervë, të vendosur në mënyrë strategjike, të organizuar nga IDC (Qendrat e të Dhënave të Internetit) në Amerikën Veriore dhe Qendrore, Brazil, Angli, Gjermani, Hong Kong, Australi, Singapor dhe vende të tjera. Në rast të degradimit të shërbimit, ju mund të mbështeteni në ekspertizën tonë shumë të kualifikuar të Ekipit IT plus një dekadë përvojë në industrinë PTT mbi Cellular (POC).

Si mund të paguaj radiot?
Ju mund të paguani me Paypal ose ndonjë kartë krediti.

Si mund ta paguaj pajtimin?
Ju mund të paguani me Paypal ose ndonjë kartë krediti.

A mund të paguaj radiot dhe pajtimin së bashku?
Po, duke përdorur Paypal. Ne do t'ju ofrojmë një faturë të përsëritur, ku tarifimi i parë është kostoja e radios plus tarifa e pajtimit të vitit të parë. Ju do ta shihni këtë të detajuar si "tarifë regjistrimi" në secilin përshkrim të produktit. (përfshihet radio)

A ofroni mënyra të tjera pagese?
Jo për momentin.

A mund të bëhem shitësi juaj?
Po, ne jemi duke kërkuar për Rishites në të gjithë botën. Ju lutem na kontaktoni. Ju mund të kontrolloni listën tonë të rishitësve këtu.

Kam nevojë për një sasi të madhe të radiove. Mund të provoj para se të blej?
Jo për momentin. Por ju mund të blini një nga tonat Paketat e fillimit me një çmim të zbritur, para se të investoni në një sasi të madhe të radiove / pajtimeve.

A mund të bëj një provë falas?
Ne nuk ofrojmë një program të tillë për momentin. Ne jemi shumë të sigurt që gjithsesi do ta doni sistemin tonë.

Më duhen 10 pajtime ose më shumë. A mund të marr një zbritje?
Po, shikoni zbritjet tona këtu.

Nëse porosis sot, a do të faturohem sot? Dhe kur fillon pajtimi?
Ju do të faturoheni në momentin që do të përfundoni porosinë tuaj. Abonimi 1 vjeçar do të fillojë të llogaritet vetëm kur të merrni radiot dhe na pyet për të aktivizuar pajtimin. Si kjo, në rast se dështoni në pagesën tjetër të përsëritur, keni ende pak kohë për të riaktivizuar pajtimin, pa humbur shërbimin PTT.

A mund të marr një pajtim mujor?
Jo. Për momentin, ne ofrojmë vetëm pajtime vjetore.

A ofroni qasje në API që të mund të përdor programin tim për të kontrolluar vendndodhjet e përdoruesve?
Po, ju mund të keni qasje në një API për të përdorur zgjidhjet tuaja të vendndodhjes.

A ofroni komunikime duplex të plotë?
Të gjithë radiot tona android lejojnë thirrje të rregullta telefonike, në dupleks të plotë. Kur përdorni komunikim të ngjashëm me radio me PTT4U, të gjitha komunikimet do të jenë të thjeshta.

A kanë radiot tuaja dy karta SIM?
Shumica e radiove tona ofrojnë fole të dyfishtë SIM. Kontrolloni specifikat e secilës radio.

A i kriptoni komunikimet?
Po, të gjitha komunikimet janë të koduara nga një protokoll pronësor dhe vetëm administratori i rrjetit të organizatës suaj ka qasje në të dhënat historike.

Unë kam një organizim të madh. A mund ta menaxhoj vetë platformën?
Po, ju mund të menaxhoni të gjithë përdoruesit, grupet, të drejtat e bisedës, etj, në përputhje me nevojat tuaja.

A është kjo për mua?
Secila nga industritë e mëposhtme mund të përdorë zgjidhjen tonë:

transport
Korrier, Taksi, Shërbim Limo, Kamion tërheqës, Hekurudha, Aeroport, Port Detar, Hekurudhë e lehtë, MRT, Logjistikë

Ndërtim
Vendi i ndërtimeve, Dorëzimi i çimentos, Elektrike, Gërmimi, Hidraulik, Mbulim

Shërbimet e sigurimit
Shërbimi i rojes së patrullës, hotel, kondicion, zyra, fabrika, ngjarje sportive, arsim, shërbim zjarri

Mikpritje
Restorant, Hotel, Resort, Qendër Tregtare, Supermarket

Qeveri
Policia, Departamentet e Sherifit, Punët Publike, Departamentet e Ujit

Përdoruesit privatë
Shumë klientë privatë përdorin shërbimin tonë për të qëndruar në kontakt me familjen dhe miqtë

Kjo është me të vërtetë emocionuese! A është kjo e vërtetë?
Po kjo është. Dhe duhet të pajtohemi: kjo është mahnitëse! Merrni tuajin paketa fillestare sot me zbritje!

Postuar ne

Si të instaloni një kartë SD në Inrico TM-7 nga N5MXI

1. Hiqni të gjitha vidat e jashtme, përveç katër në fund të radios.

Hiqni të katër vidat e poshtme të fundit. Këto lirojnë bordin e poshtme të PC-së në të cilën është vendosur karta SD. Mos i hiqni vidat SIM.

2. Hapni kutinë e radios siç shihet më poshtë duke treguar tabelën e poshtme të PC dhe folenë SD (shigjeta e kuqe).

3. Hiqni PCB-në e poshtme me kujdes që të mos dëmtoni telat e bashkangjitur dhe kabllon e shiritit dhe vendoseni në një sipërfaqe të sheshtë me vendin e kartës nga lart.

Mbulesa e folesë së kartës SD varet. Rrëshqisni mbulesën në drejtim të shigjetës së kuqe për të zhbllokuar dhe hapur kapakun.

4. Foto më poshtë tregon folenë e kartës SD të hapur.

Vendosni kartën SD në fole me kontaktet drejtuar poshtë. Sigurohuni që niveli anësor në kartën SD të përputhet me nivelin e folesë së kartës.

5. Mbyllni mbulesën duke u siguruar që karta SD të mbetet në pozicionin e duhur.

Rrëshqisni mbulesën e folesë së kartës SD në drejtim të shigjetës së kuqe për t'u kyçur në vend.

6. Montoni përsëri kutinë duke filluar me katër vida që mbajnë tabelën e poshtme të PC-së, pastaj të gjitha vidat e tjera të mbetura.

nga N5MXI

 


Lexoni më shumë rreth Inrico TM-7

Postuar ne

RT4 - Flisni si Pro

Me cilesi te larte mikrofoni i altoparlantit, ju mund të përdorni Radio-Toni RT4 si një profesionist i vërtetë. Mikrofoni vjen edhe me një fole 3.5 mm për tu lidhur me një kufje.

 

LaRadio-Toni RT4 është niveli më i lartë i artit në Android POC Radio. RT4 është një radio shumë e fuqishme në stilin Motorola, me një bateri të qëndrueshme 4600mAh

Ky radio i rrjetit është plotësisht i pajtueshëm me Rrjeti Ndërkombëtar i Radios (IRN)

A është akoma hamradio? Lexoje kete artikull.

Postuar ne

F22 në verë dhe RT4 në dimër

Nëse keni një licencë të vlefshme hamradio, mund të transmetoni në përsëritësit e drejtpërdrejtë nëpër botë. Cfare po pret Mbani kontakt me komunitetin tuaj të proshutës KUNDJ në glob! Për sa keni lidhje interneti, qoftë me WiFi, 3G ose 4G, përdorimi i një radioje rrjeti nuk ishte kurrë aq i lehtë për të hyrë në një rrjet global të radios amatore: IRN - Rrjeti Ndërkombëtar i Radios që kombinon përsëritësit DMR, Echolink, AllStar dhe analog të gjithë së bashku. Ky rrjet global po rritet me një shpejtësi të jashtëzakonshme.

Do të përjetoni tingull kristal dhe me zë të lartë, pamje mahnitëse, bateri që zgjasin me ditë. Ju mund, për shembull, të kryqëzoni vendin, pa humbur kurrë sinjal dhe pa u shqetësuar se cilat frekuenca të përsëritësit do të përdorni.

Foto më poshtë: Radio-Toni RT4 në një ditë me shi.