Postuar ne

Rishikimi i Analogut / DMR të Videove të Boxchip S700A

Ne jemi të lumtur të shpallim një rishikim të plotë të videos Boxchip S700A - Një marrës marrës hibrid DMR / Analog, me Android OS dhe i aftë për 4G / LTE. Në dispozicion në versionet VHF dhe UHF.

Ky rishikim i videos përmban modelin UHF.

Ju do ta doni këtë radio dhe ne përgatitëm një zbritje për ju. Nëse përdorni kod promovues HRCDMRarkë do të keni një zbritje shtesë dhe transport falas, pa marrë parasysh se ku jetoni.

Video nga Konceptet HamRadio

Porositni Boxchip S700A tuaj Tani

Postuar ne

Si të programoni frekuencat Boxchip S700A DMR

1. Përgatitja

Kërkesat e 1.1

Ju lutemi sigurohuni tuajin Boxchip S700A ka kapacitet të mjaftueshëm të baterisë në fillim.
Pieceshtë e nevojshme 1 copë kabllo USB Type-C dhe një kompjuter me Windows 7 ose më lart. Versioni .Net Framework nuk duhet të jetë më i ulët se 4.0.
instaloni Paketa e instalimit të BPS për kudo që ju dëshironi.

1.2 Aktivizo Korrigjimin e USB

Ne kemi nevojë për të mundësuar Debugging USB në pajisjen tuaj për shkak të leximit dhe shkrimit të skedarëve të personalizimit BPS përmes USB. Ne mund ta mundësojmë atë të ndjekë këto hapa:
a) Fuqia në pajisje;
b) Zgjidhni "Cilësimet-> Rreth Telefonit";
c) Klikoni "Numri i Ndërtuesit" 3 herë shpejt dhe do të shihni një këshillë;
d) Kthehuni tek "Cilësimet", ekziston një artikull i menusë "Opsione zhvilluesi" sipër "Rreth telefonit";
e) Zgjidhni "Opsionet e Zhvilluesit" dhe aktivizoni "Aktivizo" atë;
f) Tërhiqeni poshtë deri në "Korrigjim USB" dhe aktivizoni atë;
g) Lidhni pajisjen me kompjuterin me anë të kabllos USB Type-C. Ju mund të shihni një gjurmë gishtash të konfirmuar për herë të parë, kontrolloni dhe pajtoheni me të.

1.3 Pastro personalizimin e versionit të vjetër

Hapni pajisjen nga "My Computer" në desktop, Pritini skedarët e personalizimit të versionit të vjetër nëse ka - skedarët e personalizimit të versionit të vjetër duhet të jenë në rrugën "S700A \ Ruajtja e Brendshme \ CONTACTLIST.xls" dhe "S700A \ Ruajtja e Brendshme \ PTT_CHANNEL_LIST_DATA.xls" , ju mund t'i ruani këto 2 skedarë në diskun e kompjuterit.

1.4 Instaloni versionin e ri APK

Kopjoni "DMR_V014_sign.apk" në "S700A \ Ruajtja e Brendshme" dhe instaloni atë, atëherë ne mund të programojmë pajisjen.

2. Programimi

2.1 Zgjidhni një pajisje

Në përgjithësi, BPS do të zbulojë dhe zgjedhë automatikisht një pajisje kur hapni si më poshtë pamja e ekranit. Por ju lutem vini re se BPS nuk mbështet shumë pajisje tani.

Zgjidhja për BPS nuk zbulon një pajisje, mbase nuk keni nevojë të provoni çdo hap:
a) Sigurohuni që "Debugging USB" të jetë i aktivizuar;
b) Plug-pull kabëll USB disa herë;
c) Rinisni pajisjen tuaj;
d) Rinisni kompjuterin tuaj;
e) Instaloni "adbdriver.zip" në kompjuterin tuaj;
f) Në fund kopjoni "adb_usb.ini" në "C: \ Përdoruesit \ Emri juaj \ .android \".

2.2 Lexoni Përshtatjen

Klikoni në butonin e gjelbër për të lexuar përshtatjen nga pajisja, ju do të shihni "Numri i Modelit" dhe "Numri Serial" është i mbushur si më poshtë.
Për herë të parë mund të merrni një gabim leximi për shkak se nuk ka ndonjë përshtatje të re në pajisje, provoni ta shkruani atëherë

leximi do të jetë në rregull.

2.3 Shkruaj Përshtatjen

Personalizoni të gjithë parametrat, pastaj klikoni në butonin e kuq për të shkruar përshtatjen në pajisjen tuaj.

Postuar ne

Si të konfiguroni Boxchip S700A Boxchip për funksionimin DMR

Ky udhëzues i shpejtë do të shpjegojë se si të programoni frekuencat DMR në Boxchip S700A

Së pari, ju lutemi lexoni “Manuali i përdorimit S700A DMR”Për të ditur se si të vendosni një frekuencë DMR.

Pastaj, futni informacionin e duhur në Lista e kanaleve PTT dhe listat e kontakteve Excel sipas manualit të përdorimit,

Në fund, importoni këto 2 fletë në radion tuaj.

Lexoni më shumë për këtë radio të shkëlqyeshme

Postuar ne

Zello në radio pa ekran Inrico T192

Lajme emocionuese për entuziastët e radios në rrjet! Inrico nisi T192, një version i përmirësuar i T199.
Edhe pse unë jam një tifoz i madh i T199 duhet të pranoj T192 ishte një lëvizje e mirë.

Unë do të filloj me dizajnin. Forma është drejtkëndëshe, duke kujtuar radiot e njohura Motorola. Gjithmonë e gjeta T199 shumë të vogël, duke më kujtuar një radio dore për fëmijë. T192 është më i rëndë, më i trashë dhe mbi të gjitha është IP54, ndryshe nga T199.

Për të dhënë siguri shtesë, bateria ka dollapin e vet (dyshoj se mund ta hiqni aksidentalisht baterinë edhe pa përdorur dollapin sekondar). Këto detaje të vogla e bëjnë T192 një radio me të vërtetë të thyer!

Audio, si zakonisht, mund të vendoset në një vëllim të vërtetë të lartë, duke ruajtur një tingull të plotë të fjalës. Unë jam i sigurt që kjo radio do të jetë një shitës kryesor.

Siç e dini ndoshta, këto radio janë ndërtuar për përdorim profesional dhe shërbime të drejtuara si PTT4U. Kështu që ata nuk duan që përdoruesit të ngatërrohen me cilësimet dhe instalimin e aplikacioneve të padëshiruara. Me të tilla, në T192, Inrico hoqi prizën USB në mënyrë që një përdorues "normal" të mos bënte ndonjë ndryshim në konfigurimin.

USB-ja është akoma aty, megjithëse është e fshehur. Ju duhet të bashkëngjitni një të vogël Përshtatës me 5 pin (përfshirë me kabllon programuese) dhe bëni të gjitha konfigurimet në radio, duke përdorur softuerin TotalControl.

Të gjitha cilësimet e rrjetit duhet të bëhen përmes prizave të mikrofonit / kufjeve, duke përdorur kabllon e programimit. Ju do të keni nevojë për këtë program dhe Drejtuesit e UART për ta përdorur atë.

Që prej V4.14, Zello është 100% në përputhje me T192. Mund të ndryshoni volumin, të përdorni butonin PTT dhe të zgjidhni kanalet duke përdorur butonin e thirrjes. Thjesht duhet të ndiqni udhëzimet hapat e konfigurimit lëshuar nga Zello.

Ku ta blini T192?

Porositni T192 tuaj këtu

Postuar ne

Përmirësimi / rregullimi i mikrofonit standard të Inrico TM-7

Nga stacione të ndryshme më thanë që modulimi im TM-7 ishte më tepër i mprehtë.
Mbi këtë vendosa të zëvendësoj mikrofonin standard (të brendshëm) me një mikrofon elektret.
Në mënyrë që të mos rëndojë TM-7 ekstra, vendosa të mos nxjerr tensionin e kërkuar nga pajisja (përmes lidhësit të mikrofonit) por të përdor një furnizim të jashtëm të energjisë për mikrofonin e elektretit.
Kjo kërkon:

1 - Tre tela mikrofoni elektrik (me tela te ndara +)

1 - Bateri qelize butoni

1 - Mbajtësi i qelizës së butonit

Unë kam lidhur mikrofonin e ri sipas diagramit më poshtë.

Pas një numri testesh të QSO, rregullimi provon të jetë një përmirësim i madh në situatën standarde. Modulimi thuhet të jetë i mirë dhe i plotë dhe jo aq i mprehtë.

nga Marcel Goedemans