Postuar ne

Kontributi i Steve Jobs në Network Radios

by Chris G7DDN

Aha! Mendova se ai titull mund të tërheq vëmendjen tuaj!

Kthimi në të ardhmen - stili 2007

Ktheni mendjen prapa, nëse dëshironi, në lansimin e iPhone-it të parë në 2007. Këtë mund ta shikoni përsëri në YouTube.

Mjeshtri i prezantimit që ishte i ndjeri Steve Jobs fillimisht prezantoi këtë pajisje vërtet revolucionare duke u përpjekur të mashtronte audiencën e tij.

Ai u përpoq t'i bindte ata që të besonin se Apple po lëshonte tre i veçantë pajisjet.

Ai vazhdonte t'i përsëriste ato pa pushim - "një iPod, një Telefon, një pajisje për Komunikime në Internet - një iPod, një Telefon, një pajisje për Komunikime në Internet".

Përfundimisht, audienca pambuku për faktin se ai po luante me ta, duke iu referuar një pajisje për të gjithë këto përdorime.

Geekët e teknologjisë e quajnë atë "konvergjencë" dhe iPhone është padyshim ikona për të gjitha pajisjet e konvergjuara.

Konvergjenca është këtu për të qëndruar!

Dhe këtu kemi 11 vjet dhe konvergjenca është mirë dhe me të vërtetë këtu!

Duke pare televizor?

Nuk kërkohet TV - pajisje mobile për këtë

Po luan një lojë?

Nuk kërkohet asnjë pajisje lojërash - pajisje mobile për këtë

Drejtimin e biznesit tuaj?

Nuk kërkohet kompjuter - pajisje celulare për këtë

Po dëgjon radio?

Nuk kërkohet radio - pajisje mobile për këtë

Komunikoni me miqtë tuaj?

Nuk është e nevojshme dërgimi i mesazheve - Media sociale në pajisjen mobile për këtë

Telefononi me video?

Nuk kërkohet kompjuter - transmetim në pajisjen mobile për këtë.

Bërja e një fotografie cilësore?

Nuk kërkohet kamera - pajisje mobile për këtë

Parashikimi i Motit?

Nuk është e nevojshme ta prisni atë në TV - ka një aplikacion në pajisjen mobile për këtë

Lajmet e fundit?

Në majë të gishtave tuaj nga një larmi burimesh në pajisjen mobile, natyrisht!

Sinjalizime të menjëhershme për qëllimet më të fundit nga ekipi yt?

Ndizet në pajisjen tuaj celular brenda sekondave pasi të vlerësoheni

Unë mund të vazhdoj dhe ju i dini të gjitha sa më sipër të jenë të vërteta në përvojën tuaj.

Dhe Radio përjashtohet nga kjo? Ndoshta jo!

A ka besuar ndonjëherë dikush me të vërtetë se komunikimet PTT të llojit të përdorur nga hobistët e radios do të mbesin jashtë të botës së konverguar?

Rritja e aplikacioneve si Zello dhe IRN në Teamspeak është vetëm një evolucion krejtësisht i natyrshëm i asaj që ka ndodhur në pjesën tjetër të botës për shumë vite. Hobistët e radios mund të luftojnë kundër tij, por, në të vërtetë, tashmë ka ndodhur

Ngritja e Radiove të Rrjetit

Rritja e fenomenit të Radiove të Rrjetit aktualisht është në dukje e pandalshme.

Paketa e Kanaleve në Zello e quajtur "Radiot e Rrjetit" (ato në pronësi të G1YPQ) ka mbi 4000 abonentë, mbi 2000 përdorues të besuar dhe rrallë është i qetë.

Bushtë gumëzhitëse gati gjithë ditën me entuziastë të radios, proshutë dhe përdorues të palicensuar, nga e gjithë bota anglishtfolëse, të gjitha komunikojnë në mënyra që të kujtojnë ditët e vjetra të Top Band dhe 2 metra.

It'sshtë gjithashtu një mjedis i moderuar mirë, i sigurt prandaj dhe një vend i shkëlqyeshëm për të hedhur hapat e parë në një hobi të ri.

Ose ndoshta një vend ku ju mund të "përtypni dhjamin" me entuziastë të tjerë me mendje radioje, një vend për të folur mbi progresin tuaj duke mësuar CW ose problemet që po hasni duke bërë atë antenë të re, ose ndoshta edhe duke gjetur rrugën tuaj përreth OS Android dhe disa të gurëve të çmuar të fshehur në softuerin Zello.

E keni provuar?

Nëse nuk e keni provuar akoma, çfarë prisni?

Nëse Steve Jobs do të ishte akoma në tokë, jam i sigurt se ai do të ishte shumë krenar për "botën e tij të konverguar" - dhe kush e di, ai mund të ketë qenë madje "në ajër" në Network Radios me ne të tjerët!

© Chris Rolinson G7DDN

27 gusht 2018

Postuar ne

Zello në radio pa ekran Inrico T192

Lajme emocionuese për entuziastët e radios në rrjet! Inrico nisi T192, një version i përmirësuar i T199.
Edhe pse unë jam një tifoz i madh i T199 duhet të pranoj T192 ishte një lëvizje e mirë.

Unë do të filloj me dizajnin. Forma është drejtkëndëshe, duke kujtuar radiot e njohura Motorola. Gjithmonë e gjeta T199 shumë të vogël, duke më kujtuar një radio dore për fëmijë. T192 është më i rëndë, më i trashë dhe mbi të gjitha është IP54, ndryshe nga T199.

Për të dhënë siguri shtesë, bateria ka dollapin e vet (dyshoj se mund ta hiqni aksidentalisht baterinë edhe pa përdorur dollapin sekondar). Këto detaje të vogla e bëjnë T192 një radio me të vërtetë të thyer!

Audio, si zakonisht, mund të vendoset në një vëllim të vërtetë të lartë, duke ruajtur një tingull të plotë të fjalës. Unë jam i sigurt që kjo radio do të jetë një shitës kryesor.

Siç e dini ndoshta, këto radio janë ndërtuar për përdorim profesional dhe shërbime të drejtuara si PTT4U. Kështu që ata nuk duan që përdoruesit të ngatërrohen me cilësimet dhe instalimin e aplikacioneve të padëshiruara. Me të tilla, në T192, Inrico hoqi prizën USB në mënyrë që një përdorues "normal" të mos bënte ndonjë ndryshim në konfigurimin.

USB-ja është akoma aty, megjithëse është e fshehur. Ju duhet të bashkëngjitni një të vogël Përshtatës me 5 pin (përfshirë me kabllon programuese) dhe bëni të gjitha konfigurimet në radio, duke përdorur softuerin TotalControl.

Të gjitha cilësimet e rrjetit duhet të bëhen përmes prizave të mikrofonit / kufjeve, duke përdorur kabllon e programimit. Ju do të keni nevojë për këtë program dhe Drejtuesit e UART për ta përdorur atë.

Që prej V4.14, Zello është 100% në përputhje me T192. Mund të ndryshoni volumin, të përdorni butonin PTT dhe të zgjidhni kanalet duke përdorur butonin e thirrjes. Thjesht duhet të ndiqni udhëzimet hapat e konfigurimit lëshuar nga Zello.

Ku ta blini T192?

Porositni T192 tuaj këtu