Postuar ne

Çfarë kanë bërë ndonjëherë romakët për ne?

by Chris G7DDN

Ah! Linja e pavdekshme nga Monty Python!

Epo, midis shumë risive, një që Romakët bënë për ne ishte të ripërcaktojmë sistemin tonë rrugor.

Një revolucion në hartimin e rrugës

Mirësia e di se si ishin rrugët përpara se Romakët të sillnin teknologjinë e tyre të re, por duket se ato mund të mos kenë qenë edhe shumë të drejta!

Romakët kuptuan se mënyra më e shpejtë nga A në B ishte në vijë të drejtë; kjo është arsyeja pse mbetjet e rrugëve të tyre përshkojnë Evropën, pavarësisht nëse kishte apo jo kodra në rrugë, kështu që duket.

Ai më në fund është kthyer!

Tani çfarë po ndodh në tokë tani G7DDN? A i ka humbur më në fund mermeret? Epo mbase mendoni se tashmë e kam (!), Por befasi, unë shoh një paralele këtu me Radiot e Rrjetit.

Më lejo të shpjegohem…

Çështja e Konkurrencës

Kur Radio Amatori ishte në shkëlqimin e saj të plotë, "konkurrenca" siç ishte, ishte e parëndësishme dhe madje e parëndësishme.

Telefonatat për në vendet e huaja ishin jashtëzakonisht të shtrenjta; Radio Ham ishte me vlerë të hyhej në qoftë se vetëm nga një këndvështrim financiar, por ju gjithashtu kishit tronditjen e dërgimit të sinjaleve në të gjithë botën ...

Radio CB ishte, së paku në Mbretërinë e Bashkuar, së pari e paligjshme, dhe pastaj, pasi ishte e ligjshme, e kufizuar në 11 milion FM dhe 4 vat dalje - vështirë se diçka për t'u shqetësuar kur dera tjetër 10m Ham Band mund të transmetonte 400 vat SSB ose CW.

Radio pa licencë 446MHz në 500mW nuk përputhej me 70 cm me fuqi 400 vat dhe përsëritës dhe satelitë.

Kjo është një arsye që Hams nuk i mori emrat e thirrjeve dhe procedurat e tyre në 11m dhe 446MHz për shembull. Nuk kishte kuptim ta bëja këtë.

Rruga e rezistencës më të vogël

Njerëzit natyrshëm morën "rrugën e rezistencës më të vogël" - pak si elektronet!

Problemi në vitin 2018 është se ka "konkurrencë" për hobi dhe është konkurrencë e madhe me armë!

Interneti lejon këdo, pa asnjë kosto, të bëjë thirrje video me ngjyra në të gjithë botën.

Ju mund ta imagjinoni fëmijën ose nipin tuaj 14 vjeç duke e bërë këtë, ndërsa ju mund të jeni ulur në kasollen tuaj, duke murmuritur për mungesën e kushteve në 20 milion ose mungesën e aktivitetit në 144MHz.

A është ndonjë çudi që njerëzit e zakonshëm nuk "marrin" Ham Radio në 2018?

Ajo që ata bëjnë, si të gjithë ne, ndjekim rrugën më të lehtë për të kryer punën.

Ajo rritet dhe rritet

Tani rritja e lëvizjes së Radiove të Rrjetit në të gjithë botën është befasuese, por në një nivel nuk është befasuese.

Më në fund, me Radiot e Rrjetit është mjaft e padhimbshme për të bërë kontakte në të gjithë botën, pavarësisht nga gjendja e Jonosferës.

Mbi të gjitha nëse po përdorni internetin si përhapje në vend të kësaj, nuk keni pse të shqetësoheni për gjëra të tilla si K-Indeksi ose gjendja e ciklit të njollave diellore. (Argëtim edhe pse kjo është në të drejtën e vet!)

Dhe unë nuk po e dekretoj Ham Radio "tradicionale"; Ende e përdor rregullisht.

Ajo që po them është që ju nuk mund ta fajësoni popullin për udhëtimin në "rrugën e drejtë", rrugën e rezistencës më të vogël, nëse me të vërtetë ajo që ata duan të bëjnë është të komunikojnë me entuziastë të radios me të njëjtin mendim.

Tooshtë shumë e lehtë!

Pasi dhashë një bisedë në Radiot e Rrjetit në një klub kohët e fundit, një zotëri vuri në dukje, "Epo, e gjitha është e shkëlqyeshme, por problemi është, është shumë e lehtë!"

E vërtetë e mjaftueshme - por a mjafton kjo një arsye për ta hedhur poshtë atë?

Ndonjëherë, në ndonjë hobi, a nuk duam që gjërat të jenë thjesht pak më të lehta?

A nuk është një udhëtim me biçikletë 6 milje me biçikletën tuaj Hollandeze për të parë mikun tuaj të Mërkurën një ndryshim i bukur nga ai vrapim 80 km që bëni çdo të shtunë në biçikletën tuaj garuese me klubin tuaj lokal?

Faktori i Përshtatshmërisë

Ndonjëherë, më pëlqen të bisedoj me stacionet e VK në Radiot e Rrjetit, në vend që të qëndroj zgjuar gjithë natën duke u përpjekur t'i punoj për disa momente në 80 metra.

Po, ka një emocion që nuk mund të ketë me Radiot e Rrjetit, por ekziston edhe një kënaqësi që vjen nga bërja miq me radio në Australi me të cilët mund të bisedoj rregullisht - dhe ju nuk e merrni atë në 80 metra.

Thjesht janë "kuajt për kurse".

'Të dy dhe', jo 'as ose'…

Askush nuk po sugjeron që Radiot e Rrjetit do të zëvendësojnë Radio Ham tradicionale - sinqerisht nuk mund ta bëjë këtë.

Por, e dini, askush që di nuk po e sugjeron atë.

Po, është e re (-ish), po është ndryshe, po është e përshtatshme, dhe nga çamçakëzi, a është argëtim!

Dhe, nëse nuk gaboj, njerëzit marrin një hobi për t'u argëtuar, mbi të gjitha.

Dhe nuk mund të shoh asgjë të keqe me këtë!

Breshër Cezari!

Chris Rolinson G7DDN

30th korrik 2018

Burimi i fotos: Wikimedia Commons

Postuar ne

Përmirësimi / rregullimi i mikrofonit standard të Inrico TM-7

Nga stacione të ndryshme më thanë që modulimi im TM-7 ishte më tepër i mprehtë.
Mbi këtë vendosa të zëvendësoj mikrofonin standard (të brendshëm) me një mikrofon elektret.
Në mënyrë që të mos rëndojë TM-7 ekstra, vendosa të mos nxjerr tensionin e kërkuar nga pajisja (përmes lidhësit të mikrofonit) por të përdor një furnizim të jashtëm të energjisë për mikrofonin e elektretit.
Kjo kërkon:

1 - Tre tela mikrofoni elektrik (me tela te ndara +)

1 - Bateri qelize butoni

1 - Mbajtësi i qelizës së butonit

Unë kam lidhur mikrofonin e ri sipas diagramit më poshtë.

Pas një numri testesh të QSO, rregullimi provon të jetë një përmirësim i madh në situatën standarde. Modulimi thuhet të jetë i mirë dhe i plotë dhe jo aq i mprehtë.

nga Marcel Goedemans