Postuar ne

Gëzimet e Moderimit

Gëzimet e Moderimit
by Chris G7DDN

Vite më parë, kur fillova të dëgjoja grupe amatore, praktikat e operimit ishin mjaft të mira.

Shenjat e thirrjeve u dhanë qartë, shpjegimet u dhanë në fund të një kontakti në lidhje me qëllimet e telefonuesit, (pavarësisht nëse monitorimi, mbyllja, ndryshimi i frekuencës apo çfarëdo tjetër).  Ata ishin "tregues" shumë të dobishëm për atë që po ndodhte më pas në një kontakt dhe veçanërisht të shkëlqyeshëm për dëgjuesit si unë.

Ana e erret…

Sidoqoftë, gjithmonë kishte disa "mashtrime". Shpesh këta njerëz frekuentonin përsëritës dhe i përdornin ato për qëllimet e tyre, disi "të çuditshme".

Nuk ishte e pazakontë të dëgjoje muzikë duke luajtur, zëra të çuditshëm "kërcitës" dhe ndonjëherë gjuhë të neveritshme. Nuk ishte lloji i gjërave që do të donit të dëgjonin fëmijët apo nipërit tuaj. As nuk bëri shumë për të reklamuar hobi!

Pse? Pse? Pse?

Ne mund të spekulojmë përgjithmonë për motivet e një populli të tillë dhe, me të vërtetë, mund të ketë edhe disa çështje mendore të përfshira në përzierje gjithashtu.

Por fakti mbetet që Bandat Amatore nuk ishin (dhe guxoj të sugjeroj, madje edhe sot, nuk janë akoma) një vend ku do të linit të rinjtë të endeshin të lirë.

Ne ankohemi për mungesën e aktivitetit në bendet Amatore (përveç konkurseve, por kjo është shumë një temë "marmite" të cilën unë do ta shmang tani për tani) por është, në një farë mase, nga duart tona.

Çfarë mund të bëjmë?

Lloji i sjelljes që ne nuk do të dëshironim të dëgjonim të bëhej mbizotërues, fatkeqësisht ka - dhe duket se nuk mund të bëjmë shumë për këtë.

Pavarësisht nëse janë banorët më "famëkeq" të 14MHz ose idiotët lokalë në 2 metra, autoritetet tona licencuese duken të pafuqishme, ose të paaftë, ose ndoshta nuk kanë kohë dhe burime, për të policuar bandat tona në mënyrë efektive.

Koha ishte që nuk do të duhej shumë larg nga kushtet e licencës suaj që ju të prisni një vizitë shumë të shpejtë dhe të drejtpërdrejtë nga Zyrtarët nga GPO (në MB) - shumë licenca ishin në rrezik të revokimit dhe shumë pajisje u konfiskuan.

Jo më shumë duket. Ne mund të kemi një licencë "falas" në aspektin financiar, por me këtë vjen shumë më pak të thuash se si kontrollohen Bandat tona Amatore.

Hyni në Teknologjinë Dixhitale

Sidoqoftë, në Shekullin 21, ne kemi teknologji dixhitale që na lejon të kontrollojmë "botët tona" në internet shumë më me efektshmëri.

Dhe ky është një aspekt i Radiove të Rrjetit, në të cilin do të doja të tërhiqja vëmendjen tuaj sot.

"Marrja e kontrollit përsëri"

Zello është aplikacioni i favorizuar PTT i përdorur nga këto pajisje - ka shumë arsye të mira pse, por midis tyre është aftësia për të mbajtur nën kontroll mënyrën në të cilën njerëzit e përdorin atë.

Të ndërtuara në Zello janë kontrollet për të ndihmuar organizatorët e kanaleve dhe "moderatorët" të mbajnë këndin tuaj të botës dixhitale pa probleme.

Për shembull, le të themi se keni krijuar një kanal për radio-klubin tuaj lokal. Ju mund ta mbroni me fjalëkalim si një "linjë të parë mbrojtëse" - vetëm anëtarët tuaj do ta dinë fjalëkalimin dhe vetëm ata mund ta përdorin atë. Deri më tani, aq mirë!

Pastaj mund të zgjidhni që çdo anëtar i ri, pasi ka futur fjalëkalimin e duhur, duhet të "besohet". Kjo do të thotë që të gjithë duhet të presin thënien e një moderatori për t'i lejuar ata qasje të plotë në atë kanal.

Por kjo nuk është e gjitha!

Pasi të besoni, mund të "heshtni" (pa të drejta transmetimi - dëgjimi lejohet vetëm), të bllokoheni (për çdo periudhë kohe) ose edhe të filloni në mënyrë të përmbledhur!

Nëse vetëm

A mund ta shihni se ku po shkoj me këtë?

Nëse kjo do të ishte e mundur në Ham Bands dhe përsëritësit në të kaluarën, shumë nga funksionimi dhe sjellja e dobët nuk do të kishin arritur askund.

Por kjo nuk është aq e lehtë në një botë analoge. Sidoqoftë, në një botë dixhitale është e lehtë të zbatohet!

Një shembull tjetër

Më lejoni t'ju jap një shembull tjetër - kanalet Zello të "Network Radios" po shfaqen shumë të njohura për momentin, veçanërisht këtu në Mbretërinë e Bashkuar. Në të vërtetë ato po rriten me sa duket nga dita në ditë!

Falë një grupi të përkushtuar moderatorësh (i cili gjithashtu duket se po rritet nga dita në ditë!) Të sapoardhurit "intervistohen" lehtë për interesin e tyre të mundshëm për një kanal kryesisht të bazuar në Ham.

Anëtarësimi është shumë një përzierje e Amatorëve të licencuar dhe entuziastëve të radios (ose madje edhe "PTT" të palicencuar, por ka rregulla të rrepta në lidhje me sjelljen, etiketimet dhe pritjet.

Një herë ose dy herë, njerëzit kanë tejkaluar shenjën dhe ata thjesht janë hequr nga kanali, janë paralajmëruar dhe ndonjëherë u është dhënë një shans i dytë për të përmirësuar sjelljen e tyre. (Ndonjëherë jo shumë, në varësi të seriozitetit të asaj që ka ndodhur)

Dëshmi!

Meqenëse Zello mund të regjistrojë të gjitha mbingarkesat (nëse ia thoni!), Është mjaft e thjeshtë që moderatorët të dëgjojnë atë që thuhet në të vërtetë dhe ta përdorin atë si një burim kryesor të provave në rastet e mosmarrëveshjeve.

Me fjalë të tjera, ka më pak kërkesa për prova rrethanore të bazuara në atë që dikush mendim ka thënë ose ka dashur të thotë dikush tjetër. Edhe nëse moderatorët humbasin momentin e ofendimit personalisht, ata thjesht mund ta rikthejnë atë përsëri, sikur të ishte drejtpërdrejt!

Gëzim për Botën (Dixhitale)

Këto janë disa nga "gëzimet" e moderimit - "gëzimet" e një bote dixhitale.

Edhe një herë, dhe unë kërkoj falje për harping në lidhje me këtë, por teknologjia na ka hedhur një enigmë. Nëse vazhdojmë të përpiqemi të jetojmë vetëm në një botë analoge, gëzimet e moderimit nuk do të jenë përgjithësisht të disponueshme për ne. Sidoqoftë, nëse përqafojmë atë dixhital të ri  teknologjia mund të bëjë për ne, ne mund të përmirësojmë shumë ndjeshëm.

Nuk është ekzagjerim i tepërt për të sugjeruar që ne mund të jemi, në këtë botë të re dixhitale, policët tanë dhe me të vërtetë autoriteti ynë licencues - në fakt, ne tashmë po e bëjmë atë!

Fjala e Fundit

Ndoshta fjala e fundit duhet t'i drejtohet një anëtari të grupit të Radiove të Rrjetit, i cili vetë postoi vetëm këtë javë në Facebook Group bashkangjitur kanaleve, në vijim

"Thjesht dua të them një falënderim si për modet ashtu edhe për përdoruesit që dëgjoj çdo ditë për krijimin dhe mirëmbajtjen e një vendi të zënë, interesant, kryesisht të teknologjisë / radios që më në fund mund të akordohem dhe të dëgjoj përsëri në makinë dhe në shtëpi kur familja eshte per.

Më i riu im (9) është në radio. Ka radion e saj PMR (e vendosur me intimitet, në mënyrë që ajo vetëm të më dëgjojë), përdor Zello në kanalin tonë privat dhe dëshiron të bëjë testin e themelit!

Ne jemi 'jashtë' dhe marrim radiot me vete kudo që shkojmë, por muhabetet lokale përreth këtu janë bërë kaq keq me gjuhë shumëngjyrëshe, pauzë / smut afër gishtit dhe politika të ndotura me fanatizëm që nuk i ndiej më i sigurt për të ndezur FT-70, përveç gjatë shkollës në mëngjes kur gjithsesi është vërtet i vdekur.

Kisha bashkuar një pikë të nxehtë lëvizëse me një DV4 Mini dhe një Raspberry Pi 3 për tu akorduar në CQ-UK e cila është pafundësisht më e mirë dhe e vërtetë për frymën e radios - ndonjëherë është paksa shumë e qetë. Shpesh mund të bëj të gjithë udhëtimin tim pa dëgjuar një telefonatë të vetme.

Duke ndezur Zello dhe Radiot e Rrjetit në makinë dhe në shtëpi, unë e di që do të dëgjojmë një diskutim të mirë, të pastër dhe të respektueshëm - i cili është ai që unë gjithmonë besoja të ishte kredoja e Radio Amatorit - dhe unë 100% e di që jam nuk do të dëgjoj gjërat që kam dëgjuar nga loti i CB-së aktualisht i shumtë në 2 metra këtu me mbingarkesat e tyre me një fjali, duke argumentuar, duke sharë dhe kërcënime për t'i bërë dikujt 'një vizitë'.

Unë jam duke pritur që T-320 të vijë… FT-70 do të vijë akoma me mua kur të largohem nga shtëpia, por unë pres që do të fillojë udhëtimin në çantë kur fëmijët të jenë rreth.

Me pak fjalë - brohoritje për të bërë diku që është një kënaqësi për të qenë pjesë, një kënaqësi për të dëgjuar dhe për një vend që unë e di se nuk do ta heqë plotësisht vajzën time nga hobi, por do ta inkurajojë atë të shkojë për Fondacionin e saj (Licenca )

Një frymë e freskët është me të vërtetë dhe mund të vazhdojë ”.

Thënë mirë, zotëri!  Qoftë gjatë të gjithë vazhdoni të shijoni "Gëzimet e Moderimit"!

© Chris Rolinson G7DDN
Qershor 12th, 2018

Postuar ne

Ju mund të fitoni një Marrës falas celular!

Mësoni si të fitoni një radio FALAS të rrjetit celular! Nuk mund të jetë më e lehtë! Ky është një lotar për një Anysecu 3G-W2 të ri - Radioja e rrjetit celular me ekranin më të madh, për përdorim të lehtë celular! Cfare po pretKushtet dhe rregullat

Ky është shansi juaj i madh për të fituar një marrës falas të rrjetit - Anysecu 3G-W2

Ju nuk keni pse të blini asgjë. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të regjistroheni në gazetën tonë dhe të merrni një hyrje falas në lotarinë që do të ndodhë më 30/06/2018.

Ne do të kontaktojmë fituesin përmes postës elektronike, sigurohuni që të shtoni adresën tonë të postës elektronike në kontaktet tuaja, në mënyrë që të mos përfundojë në dosjen e postës së padëshiruar. Adresa jonë e postës elektronike është info@network-radios.com

Por ju mund të rrisni shanset tuaja për të fituar, duke fituar shënime shtesë falas në lotarinë! Shihni se si mund të merrni shënime shtesë:

Pasi të regjistroheni, do të merrni kodin tuaj unik dhe thjesht duhet të ndani me miqtë tuaj. Shikoni se si mund të rrisni shanset tuaja:

Çdo regjistrim i referuar +100 shënime
Ndani në Facebook +10 shënime
Ndani në Twitter +10 shënime
Ndani në Google+ + 10 shënime
Ndani në WhatsApp +10 shënime
Ndani në Pinterest +10 shënime

Thjesht regjistrohuni më poshtë. Sapo ta bëni, mund të kontrolloni se sa shënime keni grumbulluar! Paç fat!

Gjithashtu lexoni tonë Politika e Privatësisë   Politika Cookie