Postuar ne

Një radio e re

by Chris G7DDN

Pajisja ime kryesore që kur kam hyrë në këtë fenomen të tërë Radio Radio ka qenë Talkpod N58.

Ky nuk është ndoshta radioja më e njohur nga pikëpamja e shitjeve - Inrico T320 duket se është shitësi i madh vetëm tani (dhe po, edhe unë kam një nga ata, dhe një Inrico TM-7!)

Por unë kam një pikë shumë të butë për Talkpod.

Pse kështu?

Së pari, cilësia e ndërtimit është padyshim më e mira që kam provuar në çdo Radio Rrjeti deri më tani. Të thuash se është i thyer është vërtet një nënvlerësim - Unë kurrë nuk kam pasur një radio kaq të fortë!

Së dyti, përshtatja në dorë është shembullore - ashtu si duhet të ndihet një HT, sipas mendimit tim.

Së treti, audio duhet të dëgjohet për t'u besuar! Kur bëra një prezantim në Network Radios kohët e fundit në klubin tim lokal, audio nga Talkpod i vogël mbushi plotësisht dhomën e madhe të klubit - dhe as që ishte në vëllim të plotë në atë kohë. Jashtë është e pabesueshme!

Çështje?

Sidoqoftë Talkpod u nxitua të dilte në treg në fund të vitit 2017, dhe, siç është shpesh rasti me çdo gjë "kompjuter", firmware ishte pak "fije e hollë" në lançim.

Mund ta fal versionin e vjetër të Android dhe kujtesën e kufizuar pasi ato nuk ndikojnë në përdorimin tim me radion. Ka akoma mjaft memorje për të gjitha aplikacionet që mund të më duhen dhe ato funksionojnë siç pritet nën Android KitKat. As unë nuk kam nevojë ose përdor një kartë SIM të dytë ose kartë SD.

Gjërat me të cilat kam pasur probleme ishin kryesisht çudira, si ora që raportonte kohën e gabuar nëse nuk bëja një rivendosje. Përqindja e baterisë duke thënë 1% kur e dija që me të vërtetë nuk mund të ishte e mundur! Duke mos ditur se çfarë po ndodhte kur me sa duket mendova se kisha fikur radion "jashtë".  i bezdisshëm gjërat dhe jo çështjet që prishin përdorimin e radios.

Vetem i madh Çështja ishte kontrolli i volumit, i cili megjithëse ishte me zë të lartë, nganjëherë në të vërtetë nuk mund të ulej mjaftueshëm për përdorim më "klandestin".

Firmware i ri

Epo tani kam një "radio të re"!

Talkpod, vetëm disa ditë më parë, lëshoi ​​një firmware i ri (BE) dhe firmware i ri (SH.B.A.) e cila duket se u drejtohet shumë prej atyre niggave.

Për të qenë plotësisht i drejtë, Talkpod ka lëshuar disa firmware që nga janari, por më e fundit duket se adreson më shumë çështje sesa më parë.

What'sfarë ka të re?

Epo, shumë gjëra të reja ndoshta janë azhurnime "nën kapuç", por ka disa ndryshime të dukshme (të dëgjueshme?).

Në të vërtetë nuk mundesh shfaq përqindja e baterisë tani, e cila është një mënyrë për të zgjidhur atë çështje - ndoshta matësi i saktë i përqindjes do të bëjë një kthim në të ardhmen?

Kur e fikni njësinë tani, në vend që të shkoni në modalitetin e aeroplanit pa ju thënë, kjo ju jep një mundësi shumë të dobishme ose të kaloni në modalitetin e aeroplanit ose të fikeni plotësisht në vend, gjë që është shumë më e dobishme dhe më miqësore për përdoruesin.

Edhe kontrolli i volumit është përmirësuar shumë, megjithëse mund të bënte akoma me pak më shumë kontroll në vëllimet më të ulëta për pëlqimin tim. Sidoqoftë, kjo mund të "rregullohet" në menunë e inxhinierisë, siç përshkruhet pikërisht në këtë faqe në internet - megjithëse vlerat e dhëna në atë artikull sigurisht që ia vlen të eksperimentohen (në traditën e vërtetë të Hamit!)

Adviceshtë këshillë e dobishme të përdorni gjithashtu versionin e paguar të softuerit Button Mapper për të kontrolluar vëllimin e medias. Android duket se ka 3 ose 4 kontrolle të ndryshme të volumit, vetëm njëra prej të cilave është për vëllim tradicional si në një radio - Butoni Mapper më lejon të përdor gjithnjë kontrollin e volumit "Media" të shënuar në butonin fizik.

Ende në dashuri?

Në përgjithësi, unë ende e dua Talkpod tim - pa dyshim që nuk është aq e lehtë për t'u përdorur si një telefon si Radiot e tjera të Rrjetit, pasi nuk ka tastierë (megjithëse ende funksionon me një ekran me prekje), por për rastin tim të përdorimit, i cili është Radio-si HT, është perfekte!

Nuk do të largohet nga kasolla ime për një kohë shumë të gjatë. Ja një "radio e re" në një ose dy muaj. Shpresoj se po dëgjon, Talkpod!

Chris Rolinson G7DDN

© Prill 2018

Postuar ne

Çfarë e bën një Radio Amator?

by Chris G7DDN

Kam pasur një bisedë të gjallë me një nga miqtë e mi më të mirë të Hamit ditën tjetër - dhe kjo më bëri të mendoj përsëri… (gjithmonë një gjë e rrezikshme!)

Nuk është Ham Radio!

Ne po diskutonim një nga pikat e mëdha të bisedave rreth Radiove të Rrjetit; problemi që duket se u jep disa njerëzve se ata nuk krijojnë RF në Bandat Amatore më vete.

Miku im po argumentonte që përdorimi i një Radioje Rrjeti nuk ishte Radio Amatore, megjithëse kur ai foli për pajisje të tilla që hynin në IRN dhe sinjale që dilnin në lidhjet RF përmes Echolink, ai ishte i lumtur të pranonte se atëherë mund të ishte Radio Ham, të paktën pjesërisht , sepse zëri i dikujt do të dilte, për shembull, një përsëritës amator diku.

Për të megjithatë, IRN në IRN ose Zello për Zello ishte padyshim "nuk Radio Ham ”sepse nuk u krijua asnjë RF në një Bandë Amatore.

Unë e marr plotësisht këtë argument - është e pamundur të mos pajtohesh që Radiot e Rrjetit nuk gjenerojnë drejtpërdrejt "Ham RF" ose punojnë drejtpërdrejt në bandat Ham.

Por mendoj se kjo nuk është çështja e vetme këtu, pasi do të vij në një moment

Ju nuk jeni amator nëse… çfarë?

Megjithatë, ai shkoi edhe më tej dhe argumentoi se ju nuk jeni "duke qenë një proshutë" nëse nuk jeni në të vërtetë transmetimit në Bandat e Hamit.

Arsyetimi i tij ishte se nëse përdorni CB, ju jeni një "CB-er" dhe nëse përdorni Zello, ju jeni një "Zello-er" dhe asnjëri prej tyre nuk përbën ndonjë formë të Radios Amatore.

Përsëri e kuptoj plotësisht këtë, por përsëri për mua kjo nuk qëndron plotësisht.

Pse jo?

Le të shohim pse mendoj se gjërat kanë ndryshuar.

Për pjesën më të madhe të historisë së Ham Radio, ishte e qartë se Hams përdori vetëm bandat e alokuara në spektrin elektromagnetik. Kjo ishte pjesërisht sepse ato na u dhanë nga qeveritë për qëllime eksperimentale dhe, sinqerisht, kjo ishte gjithçka që kishte!

Interesante, shumë proshutë gjatë historisë nuk kanë qenë domosdoshmërisht të interesuar veçanërisht për të operuar - interesi i tyre kryesor mund të ketë qenë dizajni dhe / ose ndërtimi i qarkut.

Ata erdhën vetëm në ajër kur po testonin diçka që përfshinte duke pasur për të transmetuar dhe zgjedhja e bandës mund të ketë kuptuar pak për ta. Në të vërtetë, ata mund të kishin qenë kudo në Spektrin e Valëve të Shkurtra, por duhej t'i përmbaheshin grupeve të caktuara të Hamit, për arsye të dukshme.

Të tjerët mund të kenë qenë në hartimin e antenës - dhe përsëri erdhën vetëm në bandat Amatore për të kryer teste përkatëse ajrore.

Por dyshoj nëse ndonjë nga këta hobistë e shihte veten jo si Hams derisa ata në të vërtetë transmetohet RF

Dhe çfarë lidhje me thirrjet?

Thirrjet tona janë shumë pjesë e identitetit tonë si Hams.

Përkundrazi çuditërisht, unë e shoh veten si G7DDN nëse jam duke u larë, duke vozitur makinën time, apo me pushime - është pothuajse "pjesë e asaj që jam". Strangeshtë e çuditshme që një identifikues i caktuar nga qeveria mund të ketë këtë efekt tek ne!

Për t'i bërë gjërat edhe më keq, unë jam quajtur edhe "DDN" nga miqtë e mi proshutë dhe anëtarët e klubit - Unë i quaj anëtarët e tjerë të klubit me prapashtesat e tyre! Edhe shoku im debatues më sipër i thërret të gjithë miqtë e tij (ata janë shumë të gjithë Hams!) Me prapashtesat e tyre.

Pse Sepse vetë identiteti ynë si njerëz, pjesërisht, është i mbështjellur me emrat e thirrjeve tona, edhe kur ne nuk jemi duke "gjeneruar RF Amatore" posaçërisht.

Në Shekullin 21

Tani kjo bëhet interesante kur interneti arrin në skenën e Hamit në vitet 1990.

Papritmas kemi një formë të re të përhapjes dhe një ringjallje, pas shumë vitesh, të termit "wireless".  Por kjo nuk është më ekskluzive për Hams.

Çdokush mund ta përdorë këtë radio me rreze të shkurtër me valë - çdokush mund të ketë qasje në internet - çdokush mund të ketë një lloj "Kontaktesh" DX - prandaj kriza e besimit me të cilën Ham Radio po përplaset për disa vite

A do të thotë kjo megjithatë se llojet e Zello dhe IRN nuk janë "të vlefshme"?

A do të thotë kjo që Hams duhet absolutisht nuk përdorni këto burime duke përdorur shenjat e tyre të thirrjes, sepse nuk po transmetojmë në një Bandë Amatore specifike, për shembull?

Bëhet fjalë për zgjedhje!

Unë do të mendoja se varet nga us si proshutë individualë për të vendosur se si we duan të përdorin format e reja të përhapjes në Internet.

Siç përshkruaj në artikullin tim të fundit, “Duke bërë një pushim”, Në klubin tim lokal, ne kemi ngritur një kanal Zello. Privateshtë private, e mbrojtur me fjalëkalim dhe e moderuar.  Por përdoret ashtu si çdo kanal Ham Radio me protokollet e sakta Amatore etj.

Kur përdoret me Radiot e Rrjetit (kompjuterë SDR dore me butona PTT), nuk vonon shumë dhe ajo "ndihet" si Ham Radio në çdo mënyrë.

Pyesni dikë që e ka përdorur atë për çdo kohë buttons Butonat PTT në mbajtëset e dorës heqin ndjesinë e përdorimit të një pajisjeje Android; njësitë chunky në pëllëmbën e dikujt janë ashtu si çdo HT tjetër; Komunikimet në stilin PTT heqin çdo gjurmë të ndjenjës "si të telefonit", por ne marrim avantazhet e audios kristal të pastër së bashku me përfitimet e mediave moderne sociale, të tilla si ID e fotografive të anëtarëve, (e shkëlqyeshme për të njohur njerëzit!) aftësia për të përsëritur "mbingarkesat", aftësia për t'u moderuar dhe vetë-policuar në mënyra të përshtatshme.

A është Grupi ynë Zello "Ham Radio"? Nëse e përkufizoni VETEM duke gjeneruar RF në një Band Amator, atëherë jo. Por sigurisht ndjen me pelqen…

A ka ndonjë përkufizim tjetër?

Në Shekullin 21, po gjeneron "RF Amatore" është vetëm menyra per te percaktuar Radio Ham? 50 vjet më parë, kjo mund të ketë qenë një pyetje më e lehtë për t'u përgjigjur - tani, nuk jam aq i sigurt ...

Format natyrore të Përhapjes janë të hapura vetëm për Bandat dhe radiot tradicionale të Hamit - po aq format e reja të përhapjes në Internet janë të hapura vetëm për "radiot" e bazuara në kompjuter. A nuk është vetëm një rast i "kuajve për kurset"? Përdorni aparatin e duhur për ato që përpiqeni të arrini?

Fakti që Hams po luajnë me kalimin ndërmjet këtyre pajisjeve dhe formave të përhapjes në internet është edhe më magjepsës!

D-STAR dhe mënyra të tjera kanë qenë pjesë e këtij eksperimentimi që kur radiot e para dixhitale komerciale dolën në fund të viteve 1990.

Dhe është vetëm një hobi!

Fjala Amator vjen nga latinishtja "Amare" - të duash.

Me fjalë të tjera, çdo gjë Amatore bëhet për dashurinë e saj. Radio Amatori është një hobi me të cilin jemi të përfshirë (shpresojmë!) Sepse e DUA radio të gjithë format e saj.

Por Zello (dhe IRN) është gjithashtu një formë e radios.

Po, mund të përdorë 5GHz ose 900MHz, me të vërtetë nuk mund të dimë saktësisht se cilat frekuenca po përdorim në çdo kohë, por RF is duke u gjeneruar. (Unë jam duke supozuar përdorimin e një pajisje pa tel sigurisht!)

Ndarja e flokëve?

E thënë ndryshe, nëse kam një bisedë 10 minutëshe me një shokun Ham në Zello, dhe pastaj e përsëris atë bisedë tekstualisht për një set tjetër prej 10 minutash në 2 metra, pse duhet të konsiderohet njëra "e vlefshme" dhe tjetra jo?

Nëse e vetmja gjë që e vërteton është fakti që është në 2 metra, unë mendoj se duhet të pyesim nëse nuk kemi filluar të "ndajmë qimet".

Technologyshtë teknologjia ajo që ka shkaktuar problemet - asnjëherë nuk na është dashur të adresojmë pyetje si kjo në të kaluarën.

CB dhe 446MHz ishin shumë të ndara nga Ham Radio, por ardhja e teknologjisë së re është ajo që po bën që pyetje të reja (pothuajse filozofike) të bëhen për hobin tonë dhe se ku po na çon teknologjia.

Nëse i lexoni artikujt e mi rregullisht, do ta dini se mendoj se kjo nuk është një gjë e keqe.

Mbajtja e një mendjeje të hapur është sigurisht një gjë e mirë? Një mendje e mbyllur ndoshta më pak?

Por unë e dua Radio Ham!

Unë bëj! Une dashuri Radio Ham në të gjitha format e saj - Zello / IRN për mua është një tjetër "formë" e Ham Radio, mbase jo në një bandë specifike të caktuar nga qeveria Ham, por për të gjitha qëllimet dhe qëllimet, ajo ndjen me pelqen.

Unë me siguri nuk do ta bëj pooh-pooh - thjesht sepse po dërgon një numër të caktuar ciklesh në sekondë në atmosferën time lokale.  Më pëlqen të mësoj se si funksionon radio dhe të ndërtoj gjëra, por pse duhet që kjo të më ndalojë të komunikoj me miqtë e mi të Hamit dhe të përdor protokollet Ham, përmes Wifi 2.4 GHz nëse është e nevojshme?

Kur përdor Zello dhe IRN, unë jam akoma "G7DDN" dhe përdor protokollet Ham në përputhje me rrethanat. Un nuk kanë ndoshta, por e bëj, veçanërisht pasi grupi ynë i klubit Zello ka rregullat tona të rritura për të thënë që duhet ta bëjmë këtë.

Ishte shumë më e lehtë pa internet!

Bandat e proshutave ishin bende të Hamit, bandat e transmetimit ishin bandat e transmetimit, stacionet e numrave ishin stacionet e numrave dhe bllokuesit ishin bllokues.

Tani interneti ka ardhur dhe ka shkatërruar gjithçka duke e vënë në dispozicion të gjithë përvojën e radios gjithkush, Radio transmetuese, radio spiune, radio biznesi, radio e shërbimeve të urgjencës, radio Hobby me dy drejtime dhe tani është edhe "infektuar" Ham Radio. 🙂

Ne nuk duhet të lejojmë që teknologjitë e reja të jenë polarizuese. Ne ende mund të qëndrojmë dhe të përdorim Radio Ham "të vërtetë" dhe njëkohësisht të përqafojmë Radiot e Rrjetit.

Ne mund të themi: "Në rregull kjo nuk është e drejtpërdrejtë Ham RF por është diçka me të cilën mund të punojmë dhe ta përdorim për qëllimet tona."

Ndoshta çudia më e çuditshme është se, nëse interneti do të kishte ekzistuar kur Amatori Radio filloi për herë të parë, pyes veten nëse shoku im më i mirë i Hamit dhe unë mund të mos kemi pasur as një diskutim të tillë sot!

Ashtë një mendim

© Prill 2018

Chris Rolinson G7DDN

Postuar ne

Përdorimi i kartave SIM vetëm 4G në Radiot e Rrjetit vetëm 3G

Disa karta SIM 4G nuk do të mbështesin radio vetëm 3G. Nëse është kështu, duke përdorur një mashtrim të vogël, mund ta bësh radion Android që të mendojë se është 4G dhe përsëri ta lejosh të ekzekutojë 3G, duke përdorur një SIM vetëm 4G.

Këtu, është procedura me 4 hapa:

1 - Thirrni * # * # 3646633 # * # * (Kjo do të hyjë në menunë e inxhinierit)
2 - Tani, zgjidhni Opsioni i Preferuar i Rrjetit
3 - Në listën zbritëse, duhet të zgjidhni 4G LTE / WCDMA / GSM. Pastaj, ruajeni dhe rindizni radion.
4 - Pasi të keni mbaruar, thjesht futni një SIM 4G në folenë e parë të SIM dhe mund ta mbani bosh kartën e dytë SIM bosh.

Pajisja juaj tani do të funksionojë me shpejtësi 3G, e lidhur me rrjetin 3G por duke përdorur një kartë SIM vetëm 4G.

Postuar ne

Duke bërë një pushim!

by Chris G7DDN

Ka qenë mirë të kesh disa ditë larg presioneve të punës ditore gjatë periudhës së Pashkëve.

Unë dhe gruaja ime duhet të kalojmë ca kohë në Uells dhe të bëjmë disa nga ato gjëra që të gjithë neve dëshirojmë t’i bëjmë kur jemi larg shtëpisë. Veçanërisht shijuam pak shëtitje dhe vozitje nëpër kodrat dhe malet e bukura.

Teknologjia dhe jeta moderne

Kjo përfshin përdorimin e një harte sigurisht, veçanërisht për të lundruar nëpër disa nga rrugët e vogla malore.

Kjo ishte kur, edhe një herë, ato që unë supozoja se mund t'i cilësoja "dilemat" e jetës moderne, në mënyra të ngjashme me mënyrat se si i shoh ato duke ndikuar në hobin tonë Ham Radio, u ngritën për të filluar të mendoja përsëri…

Si keshtu?

Epo, unë mora hartën time të re Ordnance Survey (The UK Mapping Agency) në letër të zonës dhe gjeta veten të kujtoja për një tipar të ri të shkëlqyeshëm, siç reklamohet në kopertinën e përparme

Ah po, sepse bleva hartën e letrës, u kualifikova për një shkarkim falas të celularit të hartës së letrës për iPad dhe iPhone tim! Po!

Unë gjithmonë kam qenë një person me "hartë letre", por më pëlqen shumë aplikimi i hartës në pajisjet e mia të kompjuterit personal, kështu që mendova se kjo do të ishte një gjë e mirë - dhe kështu ishte!

Pozitivet dhe Negativët

Ishte si më e mira e të dy botëve që kishte hartën e letrës saktësisht si në letër, por në ekranin e tabletës sime në vend ...

  • Më pëlqente të isha në gjendje të zoom në hartë pa pasur nevojë për syzet e mia të leximit
  • Pozicioni im i piketuar në hartë gjatë gjithë kohës përmes GPS ishte fantastik
  • Duke ditur që harta do të azhurnohej automatikisht me karakteristika të reja gjeografike, siç janë by-pass-et e reja dhe rrugët ishte sigurisht e sigurt nga e ardhmja
  • Më pak interesant ishte fakti që nuk mund të merrja një përmbledhje të madhe të zonës time me ndonjë detaj të shkëlqyeshëm pasi mundem me hapjen e hartës time të letrës - Boo
  • Isha i kënaqur duke menduar se e dija që harta ime e letrës nuk do të mbaronte kurrë bateria!
  • Dhe kur dielli ishte jashtë, cili mendoni se ishte më i lehtë për t'u lexuar?

Por në përgjithësi, shtesa e re ishte një përvojë shumë pozitive dhe më bëri të besoj se gjithmonë do të doja të isha me të të dy versionet e hartave kur isha jashtë dhe isha në të ardhmen, thjesht sepse versioni iPad shtuar diçka për një përvojë me të cilën unë isha tashmë shumë i njohur.

Tani çfarë lidhje ka kjo me Radiot e Rrjetit?

It'sshtë një shembull tjetër se si teknologjia ka krijuar enigma për jetën tonë në Shekullin 21. Radiot e Rrjetit, për mua, janë paksa si harta në internet - një shtesë që shton diçka në përvojën e përgjithshme, por mund të qëndrojë edhe vetë.

Unë dua harta letre, gjithmonë kam, gjithmonë do - Unë dua RF Ham Radio, gjithmonë kam, gjithmonë do.

Por tani më pëlqen ta dorëzoj edhe hartën time iPad - ashtu si më pëlqen të përdorë Radiot e Rrjetit si pjesë e argëtimit tim në radio.

Ata të dy përdorin teknologji të re për të përmirësuar hobet e mia.

Por, DUHET të jetë vetëm një hartë letre, me siguri?

Do të ishte marrëzi t'i përmbahesh pikëpamjes që, përveç nëse unë gjithmonë përdorni një hartë letre, që nuk po lundroj "si duhet"!

Në të njëjtën mënyrë, unë nuk mbaj mendimin se, nëse jam duke përdorur RF, duhet absolutisht të jem në një bandë specifike që unë të kem argëtim duke e përdorur atë.

Ndoshta problemi qëndron në faktin se të gjitha këto argëtime janë pikërisht ajo, hobi. Gjëra që kanë për qëllim të na sjellin kënaqësi.

Po, disa hobi kanë nevojë për licenca nga organet zyrtare në mënyrë që të funksionojnë; qitje, ngasje (patjetër për lloje të caktuara të automjeteve), aviacion dhe forma të caktuara të radios.

Zgjedhje me shume

Por padyshim që gjëja më e madhe që teknologjia ka bërë në Shekullin 21 është të na japë më shumë zgjedhje për si të ndjekim hobet tona.

Harta në internet e bën atë për mua kur lundroj, ashtu si bën Radio Rrjeti për hobi tim në radio.

Dhe kjo është mjaft e mundshme për të cilën po lufton hobi ynë i shkëlqyer Ham Radio.

Cila dëshiron të jetë hobi juaj?

E shihni, ne tani kemi teknologjinë për ta bërë Radion hobi we dua të jetë për të veten. Ne mund ta formësojmë atë në çfarë we dua të jetë dhe të bëjë për të us.

Kjo do të thotë që ne ende mund të ndjekim DX në 20 metra nëse duam; ne mund të marrim pjesë në konkurse 48 orëshe nëse duam; por ne gjithashtu mund të përdorim IRN për ndërtimin e bashkësisë sociale përmes radios, më tepër sikurse po përpiqet të bëjë grupi i formuar së fundmi DigiCommCafé IRN, përsëri nëse duam.

Nuk është se një lloj Radio zëvendëson tjetrin, është se ata plotësues njëri-tjetrin, përkundrazi si harta në internet plotëson atë letre.

Një shembull

Radio Klubi im lokal ka vet Zello Group privat - vetëm anëtarët e paguar mund të bashkohen me të, por rregullat për të cilën kemi vendosur, a duhet të përdorim protokollet Ham. Tedshtë e moderuar dhe në një farë mase e kontrolluar. Ju mund të thoni se ne nuk jemi vetëm përdoruesit por ekuivalenti i autoritetit të licencimit! 🙂 theshtë mënyra we dua që ajo të funksionojë.

Anëtarët e pa licensuar mund të kenë një "Callign Club", të cilin e përdorin derisa të marrin thirrjen e tyre Ham. Ata mund të praktikojnë përdorimin e Ham Radios në mënyrë të sigurt në një ambient ku janë midis miqve dhe mund të bëjnë gabime pa ndikuar në Hams të tjerë.

Po është e mbyllur, po është private, por ne po argëtohemi duke përdorur Aspektet të Ham Radio në një mënyrë tjetër - një që we duan të përdorin dhe punon për të us.

Dshtë shumë popullor shumë i sharë!

Më pak rregulla?

Duke ekstrapoluar pak më tej, ne nuk duhet të jemi aq shumë të shtrënguar nga rregullat dhe rregulloret që ishin përkatëse kur hobi erdhi në ekzistencë.

Radiot e Rrjetit përdorin Përhapjen e Internetit, jo përhapjen Jonospherike - nuk kanë nevojë për licencë sepse Interneti është i hapur për të gjithë. (Transmetuesit e valëve të shkurtra natyrisht, përdorin Përhapjen Jonospherike dhe ju duhet një licencë pasi përdoruesit duhet të kuptojnë implikimet e nisjes së formave të tilla të RF në atmosferë)

Por ne ende mund të argëtohemi me këto pajisje dhe gjithnjë e më shumë proshutë po bëjnë.

Disa i përdorin ato thjesht nga njëra në tjetrën; të tjerët i përdorin ato si pjesë e një lidhjeje Ham-band në Internet; disa madje i përdorin ato për të kontrolluar në distancë dhe PTT marrësit e tyre të largët HF.

Një mjet i ri

Sido që të jetë, Radiot e Rrjetit duket se po bëhen një mjet shumë i dobishëm për radio-entuziastët e të gjitha prejardhjeve.

Veryshtë shumë e lehtë t'i trokasësh ose t'i shpërndash ato sigurisht - por ndoshta dikush duhet të provojë një pajisje të tillë së pari, para se ta bësh këtë?

Ju mund të befasoheni këndshëm nga përmirësimi që ata mund t'i bëjnë hobi tonë të madh.

Harta online dikush?

© Chris G7DDN - Prill 2018

Postuar ne

Si të rrisni fitimin e mikrofonit në Inrico TM-8

Kjo do të përmirësojë disa raporte të audios së dobët të mikrofonit të Inrico TM-8

Përditësoni radion me ky firmware dhe të ndjekin këto udhëzime. Do të largojë gjithashtu një zhurmë "ujëvare". Pastaj, mund të rritni fitimin si kjo:

Shikoni aplikacionin "telefoni" dhe thirrni: * # * # 3646633 # * # *
Kjo do të hyjë në Menunë e Inxhinierit
Pastaj rrëshqisni shiritin e sipërm te "Testimi i Hardware"
Shkoni te Audio, Modaliteti Normal dhe ndryshoni Llojin në "Mikrofon"
Zgjidhni Nivelin 4 dhe rregulloni vlerën në 255, pastaj klikoni në “set”.

Kjo ka funksionuar për mua. Disa audiofile thanë që pas zëvendësimit të kapsulës së elektretit të mikrofonit rezultatet ishin edhe më të mira.

Dhe ju jeni bërë!