Postuar ne

Modaliteti i antenës së jashtme TM7 WiFi dhe GSM

Për ata me probleme wifi në TM7; ky është një manual fotografik që bëri një mik i mirë i imi. Do të përpiqem ta përkthej sa më mirë tekstin në foto. Arsyeja për sinjalin e keq është e thjeshtë: brenda antenës thjesht nuk është e lidhur.

1 - Hiqni shiritin dhe plastikën. Më pas do të shihni të gjithë pllakën amë.

2 - Plastika dhe shiriti që duhet të hiqet.

3 - Kini kujdes kur hiqni shiritin. Lidhësi mund të dëmtohet lehtë.

4 - Motherboard gati për të shkulur.

5 - GSM, Wifi dhe GPS (i lidhur me të jashtëm)

6 - Fundi i antenës dhe lidhësit.

7 - Ju mund të shihni qartë lidhësin që ne do të lidhemi me lidhësin GSM ose wifi në bord.

8 - TM7 duket se ka një antenë të brendshme GSM. Lidhja nga jashtë nuk është e lidhur me GSM.

9 - TM7 duket se ka një antenë të brendshme wifi. Lidhësi i jashtëm nuk është i qartë për WiFi.

10 - Tani keni 2 mundësi:
1- I jashtëm për GSM
2-Jashtëm te wifi

Në varësi të mënyrës se si do ta përdorni pajisjen, do të duhet të zgjidhni se çfarë të lidhni.

11 - Në këtë rast kemi zgjedhur të lidhim wifi. Më lehtë mund ta ndryshoni këtë më vonë.

Kredite: Ky raport fotografik është bërë nga Marcel Goedemans dhe përkthyer nga Filip Everaert

Postuar ne

Shtoni një Bateri të Brendshme dhe GPS në Inrico TM-7 nga OK8NWO

Modifikimi i Baterisë së Brendshme

Shumë njerëz po ankohen duke përfshirë mua, që në makinat moderne furnizimi 12V ndërpret furnizimin me TM7 kur ndezja është e fikur. Unë fajësoj emetimet dhe korrektësinë politike. Pak si butoni i fillimit të ndalimit automatik për motorin.

U lodha nga kjo çështje e baterisë, sepse TM7 ngadalësohet dhe për drejtësi nuk është Android-i më i shpejtë me të cilin duhet të përballem.

Një mik sugjeroi që 18650 qeliza ia vlen të shikohen, nuk e kisha kuptuar që ato përdoren në të gjithë vendin, duke përfshirë pajisjet e avullimit dhe paketat e baterive të laptopit. Meqenëse nuk kam përvojë me bateritë LithIon, kisha frikë se do të shkonte keq.

Unë urdhërova qelizat 3400mA Sanyo me etiketa ngjitëse metalike, për ta bërë jetën pak më të lehtë në ndërtim.

Unë gjithashtu kuptova se bateritë LithIon kanë nevojë për një qark të duhur ngarkuesi. Duke zvarritur atë sit të njohur ankandi, zbulova se mund të merrni qarqet e ngarkuesit qelizor 2,3,4,5,6. Vendosa që 4 qeliza ishin ndoshta më shumë sesa më duhen, por unë kisha dhomën brenda TM7, pra 4 qeliza. Gjithashtu, mora një furnizim me energji 15A me ndërrim 3V i cili mund të bënte karikimin.

Id tashmë hapi TM7 për të instaluar kartën SD, kështu që unë e dija se gjëja e parë që bëja ishte të hiqja ato 2 pesha në tabelë. Kjo bën hapësirë ​​të mjaftueshme për 2x 18650 qeliza në të dy anët.

Duke i lidhur ato në përputhje me diagramin e furnizuar me bordin (mund të jetë çdo, ka shumë për të specifikuar) dhe u sigurua që gjithçka ishte e saktë për sa i përket polaritetit, dhe gjithashtu e izoluar. Vendosa pak shkumë në pjesën e pasme të kutisë në të dy anët për të ndaluar bateritë që lëviznin. Kjo gjithashtu i mban ata të sigurt. Prodhimi DC nga bordi unë bashkova paralellin në underisde të pcb me plus dhe minus duke shkuar në pista përkatëse.

Sidoqoftë, unë duhet të sugjeroj që një siguresë duhet të jetë e pajisur dhe madje edhe një që mund ta montoni në pjesën e pasme për të vidhosur dmth një mbajtëse, ose të paktën një siguresë inline në rast të diçkaje të shkurtër ose çfarëdo tjetër. Nuk e bëra pasi nuk kisha asgjë në tavolinë për të dorëzuar. Një ndërprerës mund të jetë i dobishëm nëse arrini të prishni androidin dhe duhet të ndizni plotësisht njësinë. Ju me të vërtetë nuk doni të rihapni dhe të shkrini telat pas kësaj pune përsëri.

Unë e ngarkoj atë për 8 orë dhe përfundoj me fjalë për fjalë 24 orë përdorim të plotë. Synimi im ishte 7.8 orë në makinë, por tejkaloi rrugën përtej asaj që kërkoja për sa i përket kapacitetit. Mendoj se një rregullim me 3 qeliza ndoshta do të funksiononte. Thjesht merrni PCB-në e saktë të ngarkuesit.

Aktualisht, TM7 tërheq 130mA në gatishmëri dhe maksimum rreth 240mA, kjo është e vogël në terma realë pasi është thjesht një telefon në një kuti të madhe. Pra, 18650 qeliza janë pak të mbingarkuara por funksionon.

Modifikimi i Antenës së Brendshme GPS

Për shkak të mungesës time të tolerancës në lidhje me kabllot në makinë, vendosa të vendos modulin GPS në TM7.

Kështu që para se të vendosja të shqyej antenën GPS, unë kontrollova se si funksiononte brenda shtëpisë. Nuk është befasi që ishte mirë, kështu që ky ishte shkas imi. Antena GPS është e mbështjellë me plastikë, kështu që u përdor një teh i mprehtë dhe një pincë për të hapur kutinë. Sharpshtë e mprehtë dhe e brishtë, kështu që prisni copa plastike të fluturojnë nëpër punëtori.

Pasi ta kisha nxjerrë, unë lejova 3 ose 4 inç kabllo me të njëjtën kohë dhe pastaj e prerë atë. Unë nuk kam nevojë për të gjithë gjatësinë shtesë gjithsesi.

Përdorni një hekur bashkimi super të hollë për montimin në sipërfaqe, arsyeja nuk është e njëjta gjë, por foleja në TM7 është e vështirë të gjindet dhe ka shumë pak hapësirë ​​për të kapur kunjin qendror për lidhje. Bishtaleci është më i lehtë për tu bashkuar me të. Meqenëse nuk kemi asnjë mundësi tjetër për shkak të një bosht të hollë të pamundur që vjen nga PCB, unë nuk do të provoja ta hapja dhe të shkoja në atë mënyrë. Hiqeni folenë dhe vendosni vesin ose kapësen për ta mbajtur pasi bashkimi është i vështirë., Gjithsesi e lidha të lidhur dhe e vendosa të qetë antenën në anën e djathtë të kutisë së pasme të brendshme mbi baterinë që kisha vendosur tashmë.

Rënia e sinjalit brenda makinës është e papërfillshme dhe unë e kam atë të zhvendosur midis kutisë së marsheve dhe sediljes. Në dash sinjali është i plotë.

Paç fat.


Disclaimer:

Bëni me vetë rrezik. Unë nuk pranoj asnjë përgjegjësi nëse diçka shkon keq ose digjet në zjarr, etj. Unë do të sugjeroja që këto moda mund të përmirësohen disi për sa i përket sigurisë dhe rrezikut të përgjithshëm. Këto janë kryer si një provë e vetme, unë do të preferoja që prodhuesi t'i bënte këto si një opsion në blerje. Të bësh këto ishte nga nevoja dhe zhgënjimi.

 

Postuar ne

Realiteti i Radios Amatore në 2018

Realiteti i Radios Amatore në 2018

by Chris G7DDN

Cili është hobi më i madh në tokë? Tani ka një pyetje!

Për shumë prej jush që lexojnë këtë artikull, përgjigja do të jetë e qartë - Radio Amatori. It'sshtë një hobi që kënaq, emocionon dhe, herë pas here, zhgënjen në masa ndoshta të barabarta!

Por është gjithashtu një hobi që historikisht ka shtrirë kufijtë e teknologjisë - dhe shpesh bënte pyetje askush as që kishte menduar të bënte.

Pionierët

Më pëlqen fakti që historia e hobit tonë është e mbushur me autoritete rregullatore të ditëve të tyre duke na lejuar hyrjen në grupe të konsideruara "të padobishme" dhe më pas duke parë ndërsa treguam me kalimin e kohës se çfarë vlere të jashtëzakonshme mund të kishin - po, madje edhe më të supozuarit " linjat e vështrimit ”.

Somewshtë disi ironike sot që spektri më i kërkuar në të gjithë botën komercialisht është VHF / UHF dhe Mikrovalët, grupet më të "shikimit" të zbuluar në Shekullin 20.

Këtu në Mbretërinë e Bashkuar, grupe të mëdha të këtij spektri vazhdimisht po rigjenerohen dhe më pas "shiten" te ofertuesit më të lartë (diçka që më ka goditur gjithmonë personalisht si pak e turpshme, por kjo është një histori tjetër)

Kthim ne realitet

Realiteti megjithëse për shumicën e Hams në baza ditore në 2018 nuk është aq rozë.

Unë ndeza 160 milion ditën tjetër dhe u përballa me S9 të zhurmës në të gjithë grupin. Ishte S5 vetëm disa vjet më parë. Jam me fat siç duket - shumë njerëz po marrin S9 + 20dB ose më shumë zhurmë, në disa grupe

Si Hams, ne përballemi me sfida çdo ditë nga burimet lokale të ndërhyrjeve; adaptorë të linjës së rrymës, pajisje që nuk përputhen, të importuara nga jashtë, routerë të tij, pajisje shtëpiake të zhurmshme, pajisje elektrike dhe të gjitha mënyrat e tjera të hashit elektronik. Duket se nuk po bëhet më mirë

Atëherë kemi Shoqatat e Pronarëve të Shtëpive të shoqëruara me besëlidhjet më të reja kufizuese që na ndalojnë të vendosim antena, qoftë një tel 80 metra i gjatë apo një kullë e lartë 60 metra. Ne kemi fqinjë që ankohen për sytë dhe për ndërhyrjet nga "ai Radio Ham" deri në rrugë.

We mund të mendojë se një shtylla e antenës është një gjë e bukurisë, por duhet të pranojmë që shumica e fqinjëve tanë nuk do të bien dakord - ndonjëherë, në mënyrë më të turpshme, të udhëhequr nga XYL-të tona!

Një mjet për arratisje

Për shumë, operacioni portabël ofron pak shpëtim nga kjo, por jo të gjithë kanë motivimin të ngjiten në një mal me ingranazhe QRP dhe të luajnë SOTA, megjithëse është shumë e lavdërueshme.

Nëse e vetmja Radio Ham me të cilën mund të luajmë është e kufizuar në mot të arsyeshëm dhe një udhëtim jashtë, shumica prej nesh nuk do të luajmë shumë radio në ato ditë të vitit, apo jo?

Të paktën operacioni celular ndihmon këtu dhe u ka kursyer ditën shumë prej nesh në raste.

perceptimet

Atëherë ne luftojmë me faktin se ne perceptohemi, drejtë ose gabimisht, si të modës së vjetër, budalla-budalla dhe jashtë prekjes.

Kur merrni parasysh atë që Hams kanë kontribuar në historinë e Komunikimeve, kjo është kulmi i ironisë.

Vetë njerëzit që, në të vërtetë, zbuluan dhe përsosën komunikimet e ditëve moderne, tek të cilët mbështeten të gjithë, nga fëmijët e shkollës e deri te qeveritë, tani shahen si të modës së vjetër, sikurse disqet me gummalak 78 rpm!

A duhet të heqim dorë vetëm atëherë?

Çfarë kuptimi ka të vazhdosh në hobi? Shumë kanë vendosur që nuk do të bëjnë!

Numrat që largohen nga hobi, të paktën anekdotalisht, duket se po rriten. Unë shpesh shoh reklama në internet ku stacione të plota janë për shitje, dhe ku pronari thotë diçka si "heqja dorë pas 35 vjetësh - shumë zhurmë - shumë sherr ..."

Tani mund të keni fatin të jetoni diku me të vërtetë të qetë elektrikisht - ose mund të jeni në gjendje të përballoni një fermë ose fermë të madhe në fshat, ku ka pak ose aspak zhurmë elektrike - por shumica dërrmuese prej nesh nuk do të jemi në gjendje të beje ate.

Një rrugëdalje tjetër?

A ka një sens të "Nëse nuk mund t'i mposhtim, bashkohuni me ta"?

A është një zgjidhje për të marrë Ham Radio dhe për ta zhvendosur atë në atë fushë që ne ndoshta e përbuzim fshehurazi dhe megjithatë njëkohësisht gati e adhurojmë?  Arena në internet?

Më duket pak e çuditshme që, si proshutë, ne jemi më shumë se të lumtur të përqafojmë internetin dhe kompjuterët kur na përshtatet - për shembull, CW-të përdorin gjerësisht rrjetin Reverse Beacon, entuziastët e Datamodes përqafojnë programe si PSK Reporter - DX - ata mbështeten në grupin e tyre të preferuar, etj.

Ne të gjithë ndoshta kemi softuerin tonë të preferuar për prerjet, programet tona të preferuara të konkurrimit dhe faqet e internetit që frekuentojmë, edhe nëse është thjesht të kemi një ankesë!

Tooshtë shumë e frikshme!

Por a jemi vetëm pak shumë të frikësuar për të "shkuar në të gjithë derrin" dhe për të pranuar internetin për atë që tashmë është në të vërtetë? Një metodë alternative e përhapjes e krijuar nga njeriu? A është kjo një arsye pse gjithë fenomeni i "Radiove të Rrjetit" është kaq i vështirë për t'u kuptuar?

Një proshutë e mirënjohur në Mbretërinë e Bashkuar (dhe autor i rregullt për një nga revistat tona Amatore këtu) më shkroi me një ndershmëri të lavdërueshme kohët e fundit. Ai shpjegoi se po luftonte duke menduar se interneti ishte një formë e përhapjes, pavarësisht nga fakti se intelektualisht ai mund ta shohë që është qartë!

Në fakt, ai po përpiqej të pajtohej (ashtu si fillimisht) me edhe kuptim se mund të ekzistojë një formë tjetër e përhapjes për sinjalet tona, të bëra nga njeriu.

Ai vazhdoi më vonë për të pranuar se real çështje për të, nuk ishte se kjo formë e përhapjes ekzistonte, por se ishte "gjithmonë atje". (Të them të drejtën, kjo e bën atë ndryshe!)

A duhet të jetë punë e vështirë?

Por kjo më shtyu të mendoj edhe unë!

A jemi mësuar aq shumë që Ham Radio të jetë aq shumë si "punë e vështirë" saqë nëse teknologjia krijon një mjet përhapjeje që na e bën jetën më të lehtë, ne pothuajse kanë për pooh-pooh atë?

A ka pak çështje qëndrimi? Ju e dini llojin e gjërave “Unë duhej të punoja shumë për të punuar VP8G, kështu që pse duhet ju të jetë në gjendje ta bëjë atë më lehtë? "

Një shesh lojërash i ri

Në vitin 2018, teknologjia në dispozicion për Hams na ka siguruar një shesh të ri lojrash (përhapja në internet) - është e ngjashme me, dhe megjithatë shumë e ndryshme nga, sheshi i vjetër i lojërave (përhapja jonosferike & troposferike - e cila nga rruga, është akoma atje për ne gjithashtu - nuk është zhdukur, ne mundemi dhe Duhet ende e përdorin atë!)

Kush thotë që ne nuk mund të luajmë në të dy fushat e lojërave menjëherë? Me siguri është një rast që të dy metodat e përhapjes janë të përdorshme, nëse kjo është ajo që ju bën të lumtur?

Ekziston diçka në natyrën njerëzore që nuk i pëlqen të tjerët ta kenë më lehtë sesa ne e kishim, por unë do të doja të shihja Amatorët të ishin të hapur për të qenë më pranues të teknologjive të reja në hobi dhe duke kuptuar se interesat e Amatorëve të Shekullit 21 virtytin e kohës në të cilën po jetojmë, vetëm tjetër nga ato të Amatorëve të Shekullit 20.

Nuk ka asgjë të keqe me këtë - është vetëm ajo që është!

Lëshimi i licencës

Për disa prej nesh, është e vështirë të heqim kokën nga teknologjitë e reja, thjesht për shkak të gjithë punës së madhe që duhet të bënim për të fituar licencat tona. Kjo tani mund të perceptohet si pjesërisht e tepërt, pasi të marrim kokën rreth argumentit "Interneti si një mjet i përhapjes". Në fund të fundit, interneti është i hapur për të gjithë

Të gjithë kemi një tendencë drejt mbrojtjes - kjo pjesërisht për shkak të kësaj we kanë diçka që njerëzit e tjerë nuk e kanë - një licencë Ham.

Por përsëri, vënia e kësaj në perspektivë, dhe thjeshtimi i lehtë i kësaj, do të thotë se ne thjesht kemi njohuri të specializuara në lidhje me ndërtimin dhe testimin e marrësve (dhe ndoshta disa njohuri të CW)

A janë këto përparësia më e lartë për shumë proshutë këto ditë?

Më pëlqen ajo që Presidenti i RSGB, Nick Henwood G3RWF, vuri re në Konventën Kombëtare të Shoqërisë së tij Tetorin e kaluar, që Hams të Shekullit 20 kishin më shumë të ngjarë të interesoheshin për zgjidhje mekanike dhe elektrike për zgjidhjen e problemeve, ndërsa HAM të Shekullit 21 kanë më shumë gjasa të kërkojnë zgjidhje për çështje në softuer.

Kjo është një mënyrë interesante për të parë ndryshimin në hobi gjatë 30 viteve të fundit apo më shumë

Ku të çon e gjithë kjo?

Kush e di? A nuk është ajo gjëja më emocionuese?

Teknologjia SDR po transformon HF, teknologjia kompjuterike po transformon llojet e CW, Datamodes & DX-ing, (vetëm shikoni ngritjen e FT8!) Dhe teknologjia moderne e komunikimit dhe infrastruktura e saj shoqëruese po na ofron ndryshimin përfundimtar - një mjet alternativ të përhapjes.

Pra, argëtohuni me RF - në të gjitha format!

Kështu që po, shkoni përpara dhe luani me ato Radiot e Rrjetit që përdorin internetin - bëni miqtë e Ham-it nëpër botë.

Komunikoni me njëri-tjetrin, përdorni softuer, përdorni Boat Anchors, përdorni QRP CW, përdorni radio valvulash, përdorni antena të mëdha, përdorni antena minimale, përdorni nyje të lidhura me internet, merrni pjesë në konkurse, punoni përmes satelitëve, përdorni D-STAR - bëni si sa të dëshironi!

Argëtohuni me RF në të gjitha format e saj - bandat Ham, po, por edhe bandat celulare, bendet wi-fi & bandat Bluetooth - sidomos nëse të jep kënaqësi!

Në fund të fundit, a nuk mendohet se një hobi në fund të fundit na bën të lumtur?

Mbase "Realiteti i Radios Amatore në vitin 2018" më i trishtuar është se, për të dëgjuar disa njerëz në hobi, mund të të falet kur mendon se qëllimi kryesor ishte në fakt t'i bënte Hams sa më të mjerueshëm që të ishte e mundur!

Le të përdorim të gjithë teknologjitë e mrekullueshme të disponueshme për ne në 2018 dhe më gjerë - në fund të fundit, vitin e ardhshëm ndoshta do të ketë akoma më shumë lodra të reja në sheshin e lojërave!

Unë, për një, nuk mund të presim!

© Mars 2018 - Chris Rolinson G7DDN

Postuar ne

Tre letra për një revistë

Tre letra për një revistë
by Chris G7DDN

Sot ishte dita e "Revistës Porno"!

Para se të dilni në përfundime të shpejta, ky është përshkrimi i gruas sime për ditën në çdo muaj kur revista mujore e Radios së Shoqatës së Radios së Shoqërisë, na godet derën e derës.

Ajo e di që unë do të shikoj dhe lexoj artikujt dhe reklamat, duke kërkuar të shoh se çfarë ka të re në botën e Radios Amatore.

Sikur të kishte një foto joshës me shkëlqim të Icom 7610 të ri… h oh atje, po!

Fjala e Fundit

Sot megjithatë, nuk ishte një pjesë e re e pajisjeve radio ose një shkrim veçanërisht frymëzues që tërhoqi vëmendjen time. Sot më ka goditur veçanërisht një fije letrash drejtuar redaktorit, në atë që njihet si kolona "Fjala e Fundit".

Ka pasur një grup mendimesh veçanërisht interesante të shprehura në lidhje me teknologjinë e re dhe ndikimin e saj në hobi tonë. Dhe nëse jam i sinqertë, shpresoj se nuk jam i vetmi që shqetësohet disi për atë që po lexoj.

Magji?

Korrespondenti numër një po rrëfente magjinë e radios amatore dhe si është përgjegjësia jonë e përbashkët si Hams që t'u drejtohemi të tjerëve për të rritur numrin tonë - të gjitha gjëra të mira.

Por ai pastaj vazhdoi të thoshte dhe unë citoj "... sigurisht që të rinjtë do të kenë iPod-të e tyre, iPad-të iPhones dhe të ngjashme, por nuk ka 'magji' me ato pajisje"

Unë jam i sigurt që shkrimtari nuk po përpiqet të shfryjë askënd kur e shkruan këtë - thjesht tradhton sa e vështirë është për ne proshutat e moshuara të shohim botën përmes syve të njerëzve më të rinj se ne.

Por le të jemi brutalisht të sinqertë, me siguri kjo përfaqëson një i madh keqkuptimi se ku janë njerëzit e Shekullit 21.

Provoni t'i thoni 99% të popullsisë së sotme se nuk ka "magji" në pajisjet e tyre të lëvizshme!

Një pajisje që është një kompjuter me xhep me prekje; një pajisje më e fuqishme se një PC desktop nga vetëm disa vjet më parë; një pajisje që lejon komunikim të menjëhershëm në të gjithë botën me video live HD përveç audio dhe mesazheve të çastit; një pajisje e aftë të ruajë bibliotekën tuaj të plotë të muzikës në të

Seriozisht? Kjo nuk është magji? Më duket si magji! Një pllakë e vogël qelqi e cila bën pothuajse gjithçka në sferën e komunikimit që ju mund ta imagjinoni? Uau!

Mos harroni Windows 3.1?

Një kontroll realiteti për ne të moshuarit!

Shumica nën 30 vjeç nuk mbajnë mend një kohë para një butoni "Start" në Windows! (Vetëm le të fundoset!)

Shumica nën 30 vjeç nuk kanë asnjë koncept se për çfarë shërben një "çelës rregullimi" në një radio.

Shumica e moshës nën 30 vjeç nuk kanë asnjë koncept se çfarë është në fakt Ham Radio, bën ose kupton se si funksionon (dhe ata tregojnë pak interes për të dashur të dinë as nga përvoja ime!)

Sidoqoftë, shumica nën 30 vjeç posedojnë të paktën një smartphone, tablet ose kompjuter dhe ndoshta e dinë se si e bëjnë një nivel të kodimit edhe në të.

Kjo tregon shkallën e detyrës me të cilën përballemi për të interesuar njerëz të rinj për hobin tonë. Mjerisht, ne perceptohemi, nëse perceptohemi fare, si të modës së vjetër, të vjetëruar dhe të prekur.

Skrap elektronik

Por këto nuk ishin komentet e vetme që më goditën në një mënyrë më pak mbresëlënëse.

Një shkrimtar i dytë vuri në dukje se “Radio radio-komunikimet amatore janë pikë për pikë, pa asnjë infrastrukturë të madhe në mes, përveç të dashurës Nënë Natyra e vjetër! Hiqeni atë infrastrukturë dhe të gjitha ato pajisje të mrekullueshme shumë të nxitura do të ishin kaq shumë mbetje elektronike! "

Në rregull, unë do të argumentoja pohimin se të gjithë Proshutat e Komunitetit janë pikë për pikë, por unë mund të shoh se çfarë thotë shkrimtari.

Por kur në të vërtetë mendoj për të, në rreth 25 vjet që kam në pronësi të një pajisje të lëvizshme, nuk mund të kujtoj një herë që ajo nuk kishte një lidhje me rrjetin.

Miliona janë shpenzuar për të përmirësuar internetin dhe veçanërisht aksesin celular në të, si për sa i përket shpejtësisë dhe mbulimit. Po mund të fiket, po është e prekshme nga qëllimi i keq, por për 99.9999 përqind të përsëritura të kohës, funksionon!

Unë do të pohoja se ka pak mundësi të çmuara që këto pajisje të bëhen "skrape elektronike", përveç në një skenar apokaliptik ...

Theshtë Fundi i Botës

...gjë që më sjell në korrespodentin e tretë.

Ai parashikoi që, në një ngjarje të Armagedonit, "Rrjetet e telefonisë celulare, mediat sociale, makinat e parave, autoritetet lokale, furnizimet e ushqimit, stacionet e energjisë, furnizimet me ujë, gazin dhe energjinë elektrike dhe prodhuesit e karburantit, ushtrinë, policinë, zjarrfikjen dhe shërbimet e ndihmës së shpejtë." do të mbylleshin të gjitha.

Ai konkludon se "Radio Amatori dhe RAYNET atëherë mund të bëhen pjesë e disa metodave të komunikimit të mbetura në vend."

Përsëri ju nuk mund të mos bini dakord në sipërfaqe dhe unë e kuptoj atë.

Por me të vërtetë, nëse të gjitha këto pajisje dhe organizata janë shkatërruar në një ngjarje apokaliptike dhe është çdo njeri për vete, nuk mendoj se mendimi im i parë do të jetë të kaloj kohë duke ngritur një dipol 40m dhe duke përdorur mbrojtjen time EMP (e kishit menduar atë, apo jo?) FT-817 për të parë nëse mund të kontaktoj me disa anëtarë të tjerë të varfër të uritur të racës njerëzore, të cilët gjithashtu po përpiqen të mbijetojnë pasojat

Shpresoj që autorët e letrave do të më falin, pasi unë "arrij" nga vijnë, por me të vërtetë ndiej se po humbin pikën më të rëndësishme.

Interneti është i Mesëm

Ajo pikë është se, në Shekullin 21, ne kemi një mjet të ri përhapjeje që pothuajse të gjithë mund, dhe e bëjnë, tashmë të aksesuar (pa provime dhe licencë të veçantë) - në Internet.

Dhe do të ishte gjë e pafavorshme prej nesh që ta injorojmë atë ose akoma më keq akoma, ta nënvlerësojmë, vetëm sepse është e re, e bërë nga njeriu dhe jo jonosfera që ne të gjithë e duam kaq shumë!

Jonosfera është një burim natyral fantastik, megjithëse me S9 të zhurmës në shumicën e mjediseve urbane këto ditë, fatkeqësisht është duke u bërë gjithnjë e më e vështirë për të bërë kontakte domethënëse në mënyrën më parë. Dëshironi apo jo, Interneti është mediumi i përhapjes së shekullit 21 i zgjedhur.

Çfarë ka të bëjë kjo me Radiot e Rrjetit?

Këtu kemi pajisje që, në një mënyrë, nuk janë radio në kuptimin normal, por që ende përdorin RF për të komunikuar. Radiot që nuk përdorin jonosferën, por përdorin këtë mjet më të ri të përhapjes, Internetin.

Unë mendoj se shumica e njerëzve këto ditë mund të lidhen me këto pajisje - ato janë mjaft të njohura për të qenë të kuptueshëm, por mjaft të ndryshëm për t'i prezantuar ato me kënaqësitë e komunikimit me dy drejtime.

Me fjalë të tjera, është një rrugë praktike e mundshme për në formën tonë të komunikimeve radio në përgjithësi, dhe Ham Radio në veçanti.

Po, disa mund të mos përparojnë deri në licencën e proshutës, por disa të tjerë fuqi dhe kjo duhet të jetë një gjë e mirë - ne duhet të fillojmë atje ku janë njerëzit dhe me teknologjinë që ata përdorin çdo ditë.

Me siguri nuk mund t'u ofrojmë atyre atë që duket, në sipërfaqe, të jetë një formë "inferiore" e komunikimit, shoqëruar me një provim, si mjeti i vetëm për të hyrë në atë që, në fund të fundit, është një hobi?

Kam frikë se gjendja aktuale e punëve në Ham Radio mund të çojë drejt zhdukjes sonë si një hobi (shumë përpara ngjarjes në fund të botës të parashikuar nga shkrimtari i letrës së tretë për RadCom.)

Zemër, Unë Tkurrur Bota!

Vite më parë, komunikimi i distancave të gjata ishte i mundur vetëm nga thirrjet telefonike të shtrenjta të vendosura nga operatori ose nga Ham Radio. Jo kështu tani - interneti celular ka tkurrur botën dhe Ham Radio duhet të ripërcaktojë vetveten që të mbetet e rëndësishme në Shekullin 21. Unë me të vërtetë nuk mendoj se do ta arrijmë atë duke sugjeruar që të mos ketë "magji" në pajisjet mobile!

Në fakt, ne nuk mund të supozojmë asgjë më - njerëzit nuk kanë ndonjë "kontekst" që i lejon ata të kuptojnë se çfarë është në fakt Ham Radio, kështu që ne duhet të gjejmë mënyra të tjera për t'u lidhur me ta. Fillimi me pajisje që ata tashmë i kanë dhe kanë në xhep me vete është sigurisht një mënyrë e rëndësishme për ta bërë këtë. Radiot e Rrjetit janë saktësisht lloji i pajisjes që mund të ndërtohet mbi atë interes.

Duke përdorur Android OS, duke përdorur një ekran në prekje, të aftë për të përdorur aplikacione që ata përdorin tashmë, në gjendje të jenë një telefon, një pajisje interneti, por konfigurimi për komunikime në stilin amator, ato thjesht mund të jenë pajisja perfekte hibride, ose të paktën fillimi i zhvillimi drejt një pajisje të tillë.

Unë do t'i nxisja të gjithë Hams të kishin një mendje të hapur për këtë temë dhe të mos e hidhnin poshtë fenomenin e Radio Radio.

Ku do të çojë e gjitha, kush e di? Por mund të jetë për një të ardhme shumë më të ndritur sesa shumë frikë

© Chris Rolinson G7DDN

March 2018

NB Chris po jep një prezantim në Network Radios në Wythall Hamfest pranë Birmingham UK të Dielën 25 Mars 2018 në 11.00 të mëngjesit. Të gjithë janë të mirëseardhur.

Postuar ne

Çfarë është PTT4U?

Po sikur të mund të kishit një rrjeti i radiove dore dhe mobile me mbulim global? Harrojeni përsëritësit dhe licencat e shtrenjta. Gjithçka do të funksionojë përmes rrjetit celular 3G / 4G.

Ose dëshironi radio 1-në-1 ose 1-në-shumë, kjo është për ju.

Nuk ka regjistrime të diapazonit. Nëse keni mbulim të telefonit celular, jeni të lidhur! Kjo do të thotë që çdo radio mund të jetë në vende të ndryshme dhe ju jeni akoma në kontakt me bashkëpunëtorët tuaj.

Çfarë distancë mbulojnë radiot PTT4U?

Nuk ka kufi. Për sa keni sinjalin GSM / 3G / 4G ose WiFi (modele Android) do të mund të arriheni. Kjo do të thotë që jeni i varur vetëm nga shërbimi i transportuesit të telefonit celular, ose nga një pikë e nxehtë WiFi.

Pse krahasohet kjo më mirë me radio doreve tradicionale?
Radioja tradicionale dykahëshe do të jetë gjithmonë e kufizuar nga distanca dhe ndërhyrjet. Ndërsa punojmë me një lidhje dixhitale që mbështetet në transportuesit e celularëve, ju gjithmonë do të përjetoni komunikime pa ndërhyrje me zë të lartë dhe të qartë. Përveç kësaj, nuk keni nevojë të investoni në infra-struktura të shtrenjta radio, si përsëritës, kulla, antena ose site me qira.

Kush mund të përfitojë nga PTT4U?
Kompanitë e taksive dhe transportit të përgjithshëm, zbatimi i ligjit, rojet e sigurisë private, vendet e ndërtimit, logjistika, lëvizësit e kutive, industria e bujqësisë dhe kushdo tjetër se si ka nevojë për radio-komunikime profesionale me dy drejtime pa kufizime në distancë.

Unë kam nevojë për të mbuluar një zonë të gjerë dhe në vende të shumta. A kam nevojë për një seri përsëritësish dhe antenash?
Jo. Shërbimi ynë përdor rrjetin e transportuesve GSM / 3G / 4G. Ju nuk keni nevojë të investoni në ndonjë infrastrukturë të rrjetit, përveç radiove të lëvizshme ose të dorës.

A funksionon në ndonjë vend?
Për sa keni akses në internet (përmes 3G / 4G ose WiFi) atëherë mund të përdorni sistemin tonë, pavarësisht vendndodhjes.

A mund të flasin përdoruesit ndërmjet tyre, nëse janë në vende të ndryshme?
Po. Çdo përdorues mund të flasë me çdo përdorues tjetër, pavarësisht vendndodhjes.

A mund ta përdor radion time PTT4U si një telefon normal?
Të gjithë radiot tona me bazë android mund të bëjnë dhe të marrin thirrje telefonike dhe SMS / tekste. Modelet jo të bazuara në android nuk mund të përdoren si telefona.

A mund të përdor ndonjë kartë SIM?
Po, mund të përdorni ndonjë kartë SIM GSM. Të gjithë radiot tona janë SIM të shkyçura dhe të pajtueshme me çdo Rrjet GSM / 3G / 4G / LTE.

A i furnizoni radiot PTT4U me një kartë SIM?
Jo. Ju duhet të futni kartën tuaj SIM.

Çfarë vjen me çdo radio?
Çdo paketë radio përfshin radio, një karikues, bateri, antenë, kapëse rripi dhe kabllo USB.  radio e lëvizshme akoma sjell një kllapa montimi, mikrofon dhe një antenë të jashtme GPS.

A kërkojnë radio android PTT4U një kartë SIM për përdorim të rreptë WiFi?
Jo. Nëse thjesht dëshironi të përdorni një sinjal WiFi, atëherë nuk kërkohet një kartë SIM.

A mund ta përdor smartphone-in tim android me këtë shërbim?
Po. Thjesht duhet të instaloni tonat Aplikimi PTT4U në smartphone tuaj.

A mund të përdor radio PTT4U me transportues CDMA, si Verizon në SH.B.A.? 
Jo. Të gjithë radiot tona kërkojnë një transportues të bazuar në GSM. Radiot tona 4G / LTE nuk mund të përdoren me Verizon, sepse ato kërkojnë para-aprovimin e secilës pajisje në rrjetin e tyre.

A mund të përdor radiot PTT4U me AT&T ose T-Mobile, në SH.B.A.
Në SH.B.A., radiot tona do të funksionojnë mirë me AT&T dhe T-Mobile. Në Evropë, Australia dhe Afrika gjithashtu do të punojnë pa probleme.

A mund të përdor radio PTT4U kur jam jashtë rrjetit, për shembull në det?
Ju duhet një lidhje interneti për të përdorur radiot tona. Ju mund të përdorni një pikë të nxehtë satelitore si këtë që do t'ju japë një mbulim global, madje edhe jashtë detit.

Çfarë ndodh nëse nuk kam internet?
Nëse nuk mund të merrni 3G ose WiFi, fatkeqësisht nuk do të jetë në gjendje të lidhet me rrjetin tonë. Sidoqoftë, përsëri mund të jeni në gjendje ta përdorni atë si një telefon normal nëse merrni mjaft sinjal GSM 2G.

Cili është funksioni i butonit SOS në radio?
Butoni SOS do të dërgojë një alarm për të gjithë përdoruesit, duke treguar vendndodhjen e përdoruesit që shtypi butonin SOS.

Sa të dhëna kërkojnë radiot PTT4U brenda një muaji?
Për një përdorim të rregullt, plani i të dhënave 500 MB do të jetë i mjaftueshëm. Në kushte ekstreme, kur komunikimet zhvillohen për periudha të gjata, mund të kërkohet plani i të dhënave prej 1 GB

A ofroni një sistem dërgimi?
Po, ju mund të instaloni tonë sistemi i dispeçimit në çdo kompjuter Windows dhe kontaktoni çdo përdorues, kontrolloni pozicionin e tyre në hartë, shpejtësinë, dërgoni mesazhe personale, bëni thirrje private dhe në grupe.

A mund ta kontrolloj vendndodhjen GPS të përdoruesve?
Po, ju mund të kontrolloni vendndodhjen në kohë reale të të gjithë përdoruesve dhe gjithashtu të kontrolloni ndjekjen e tyre.

A mund të përcaktoni të drejtat e bisedave dhe lejet e profileve për secilin përdorues?
Po, të gjitha ato detaje mund të vendosen.

A mundet radiot PTT4U të bëjnë thirrje private dhe në grupe për përdoruesit e tjerë?
Po, mund të bëni të dy llojet e telefonatave.

A mundet radiot PTT4U të dërgojnë mesazhe private te përdoruesit e tjerë?
Po, ju mund të dërgoni mesazhe private te çdo përdorues.

A duhet të pajtohem në ndonjë shërbim për të përdorur PTT4U?
Përveç që keni një plan të dhënash me transportuesin e telefonit tuaj celular, duhet të pajtoni edhe kompaninë tonë Abonimi vjetor PTT4U.

Sa mund të paguaj për pajtimin në PTT4U?
Çmimi i abonimit tonë vjetor për radio mund të kontrollohet këtu.

Pse të mos përdorni thjesht një telefon për të folur me njëri-tjetrin?
Rrjeti ynë më i fundit është pothuajse i menjëhershëm, më pak se 1 sekondë deri në shtypjen e PTT në një radio në zërin tuaj që del nga tjetri ose ato, plus që mund të flisni deri në 10000 në të njëjtën kohë, ideal për komunikime me punëtorët në terren ose stafin e patrullës.

Çfarë ndodh nëse serveri është jashtë linje?
Kjo është shumë e vështirë. Kemi 21 servera rezervë, të vendosur në mënyrë strategjike, të organizuar nga IDC (Qendrat e të Dhënave të Internetit) në Amerikën Veriore dhe Qendrore, Brazil, Angli, Gjermani, Hong Kong, Australi, Singapor dhe vende të tjera. Në rast të degradimit të shërbimit, ju mund të mbështeteni në ekspertizën tonë shumë të kualifikuar të Ekipit IT plus një dekadë përvojë në industrinë PTT mbi Cellular (POC).

Si mund të paguaj radiot?
Ju mund të paguani me Paypal ose ndonjë kartë krediti.

Si mund ta paguaj pajtimin?
Ju mund të paguani me Paypal ose ndonjë kartë krediti.

A mund të paguaj radiot dhe pajtimin së bashku?
Po, duke përdorur Paypal. Ne do t'ju ofrojmë një faturë të përsëritur, ku tarifimi i parë është kostoja e radios plus tarifa e pajtimit të vitit të parë. Ju do ta shihni këtë të detajuar si "tarifë regjistrimi" në secilin përshkrim të produktit. (përfshihet radio)

A ofroni mënyra të tjera pagese?
Jo për momentin.

A mund të bëhem shitësi juaj?
Po, ne jemi duke kërkuar për Rishites në të gjithë botën. Ju lutem na kontaktoni. Ju mund të kontrolloni listën tonë të rishitësve këtu.

Kam nevojë për një sasi të madhe të radiove. Mund të provoj para se të blej?
Jo për momentin. Por ju mund të blini një nga tonat Paketat e fillimit me një çmim të zbritur, para se të investoni në një sasi të madhe të radiove / pajtimeve.

A mund të bëj një provë falas?
Ne nuk ofrojmë një program të tillë për momentin. Ne jemi shumë të sigurt që gjithsesi do ta doni sistemin tonë.

Më duhen 10 pajtime ose më shumë. A mund të marr një zbritje?
Po, shikoni zbritjet tona këtu.

Nëse porosis sot, a do të faturohem sot? Dhe kur fillon pajtimi?
Ju do të faturoheni në momentin që do të përfundoni porosinë tuaj. Abonimi 1 vjeçar do të fillojë të llogaritet vetëm kur të merrni radiot dhe na pyet për të aktivizuar pajtimin. Si kjo, në rast se dështoni në pagesën tjetër të përsëritur, keni ende pak kohë për të riaktivizuar pajtimin, pa humbur shërbimin PTT.

A mund të marr një pajtim mujor?
Jo. Për momentin, ne ofrojmë vetëm pajtime vjetore.

A ofroni qasje në API që të mund të përdor programin tim për të kontrolluar vendndodhjet e përdoruesve?
Po, ju mund të keni qasje në një API për të përdorur zgjidhjet tuaja të vendndodhjes.

A ofroni komunikime duplex të plotë?
Të gjithë radiot tona android lejojnë thirrje të rregullta telefonike, në dupleks të plotë. Kur përdorni komunikim të ngjashëm me radio me PTT4U, të gjitha komunikimet do të jenë të thjeshta.

A kanë radiot tuaja dy karta SIM?
Shumica e radiove tona ofrojnë fole të dyfishtë SIM. Kontrolloni specifikat e secilës radio.

A i kriptoni komunikimet?
Po, të gjitha komunikimet janë të koduara nga një protokoll pronësor dhe vetëm administratori i rrjetit të organizatës suaj ka qasje në të dhënat historike.

Unë kam një organizim të madh. A mund ta menaxhoj vetë platformën?
Po, ju mund të menaxhoni të gjithë përdoruesit, grupet, të drejtat e bisedës, etj, në përputhje me nevojat tuaja.

A është kjo për mua?
Secila nga industritë e mëposhtme mund të përdorë zgjidhjen tonë:

transport
Korrier, Taksi, Shërbim Limo, Kamion tërheqës, Hekurudha, Aeroport, Port Detar, Hekurudhë e lehtë, MRT, Logjistikë

Ndërtim
Vendi i ndërtimeve, Dorëzimi i çimentos, Elektrike, Gërmimi, Hidraulik, Mbulim

Shërbimet e sigurimit
Shërbimi i rojes së patrullës, hotel, kondicion, zyra, fabrika, ngjarje sportive, arsim, shërbim zjarri

Mikpritje
Restorant, Hotel, Resort, Qendër Tregtare, Supermarket

Qeveri
Policia, Departamentet e Sherifit, Punët Publike, Departamentet e Ujit

Përdoruesit privatë
Shumë klientë privatë përdorin shërbimin tonë për të qëndruar në kontakt me familjen dhe miqtë

Kjo është me të vërtetë emocionuese! A është kjo e vërtetë?
Po kjo është. Dhe duhet të pajtohemi: kjo është mahnitëse! Merrni tuajin paketa fillestare sot me zbritje!

Postuar ne

"Nuk është e vërtetë Radio Ham!" nga Chris G7DDN

ne foto - Inrico TM-8Një Histori Pioniere

Kohët e fundit isha duke kërkuar historinë e mrekullueshme të Radios Amatore, që nga pionierët e hershëm me transmetues të shkëndijëve dhe garën për të marrë sinjalet e para përtej Atlantikut, deri tek entuziastët e Mikrovalëve që zhvilluan rrugën përpara për komunikimin hapësinor dhe teknologjinë satelitore (dhe, pëshpërit këtë, teknologjinë e telefonit celular!)

Historia e teknologjisë Ham Radio dhe RF është e lidhur në mënyrë të pazgjidhshme - madje kishte një kohë këtu në Mbretërinë e Bashkuar ku besohej, në mënyrë anekdotale, se një thirrje Ham Radio do t'ju ndihmonte të merrni një punë me BBC!

Sidoqoftë ndryshimi erdhi shumë shpejt, relativisht folur, në historinë e hershme të radios. Nga eksperimentet e Marconit në stacionet e para të transmetimit publik ishin vetëm rreth 25 vjet. TV ishte vetëm 15 vjet apo më shumë prapa kësaj, dhe kështu me radhë

Rezistencë (ose mosndjenja në "Ohm")

Megjithatë, historia e Ham Radio është gjithashtu një nga Rezistencë për të ndryshuar - jo nga pionierët, ata shpesh ishin nxitës të tij, por nga Hams "i përditshëm".

Më lejoni të shoh nëse mund t'ju jap disa shembuj, me gjuhën time të mbjellë fort në faqe

"Kjo nuk është Real Ham Radio!"

Hams i hershëm përdori CW pothuajse ekskluzivisht. Kështu që kur AM mbërriti si një nga mënyrat e para të zërit, u bë një trazirë“Nuk është e vërtetë Ham Radio! Radio Real Ham përfshin përdorimin e një Morse Key! Çfarë në botë është hobi për të ardhur, duke përdorur për të komunikuar në valë? Sacshtë sakrilegj! ”

Por jeta vazhdoi, AM gjeti pranim dhe gjithçka ishte mirë përsëri në Hamland.

Pastaj teknologjia e tranzitorit arriti në fund të viteve 1940 dhe në fillim të viteve 1950, duke provokuar mjaft përgjigje. "Mbahu! Kjo nuk është e vërtetë Ham Radio. Radiot Real Ham shkëlqejnë në errësirë ​​- nuk mund ta kemi këtë teknologji miniaturë - ato nuk do të zgjasin kurrë për aq kohë sa valvulat ose të jenë aq të besueshme ”

Por jeta vazhdoi, pajisjet solide gjetën pranim dhe gjithçka ishte mirë në Hamland edhe një herë.

Pastaj SSB mbërriti dhe atje ishte më shumë pakënaqësi “Kjo nuk është radio e vërtetë Ham. Radiot e Real Ham nuk tingëllojnë si Donald Duck! Ashtë një modë, së shpejti do të bie pasi njerëzit të lodhen duke dëgjuar ato zëra budallenj ”

Por jeta vazhdoi, SSB gjeti pranim dhe gjithçka ishte mirë në Hamland edhe një herë.

Pastaj FM dhe përsëritësit mbërritën dhe kishte polarizim brenda hobit (dhe as ai nuk ishte horizontal ose vertikal!) “Kjo nuk është radio e vërtetë Ham. Radio Real Ham nuk ka nevojë ta përdorë atë gjë në majë të kodrës për të ndihmuar sinjalin tënd të shkojë diku! Radio e Real Ham është pikë për pikë! ”

Por jeta vazhdoi, FM & përsëritësit gjetën pranim dhe gjithçka ishte mirë në Hamland edhe një herë.

Pastaj Paketa Radio arriti dhe nuk ishte aty real telashe “Kjo nuk është radio e vërtetë Ham. Radio Real Ham nuk ka nevojë për një nga ato gjërat e reja të kompjuterit në mënyrë që të funksionojë. Nxirrni çelësin ose mikrofonin tuaj dhe filloni të punoni Hams të tjerë siç duhet! "

Por jeta vazhdoi, Packet Radio gjeti pranim dhe gjithçka ishte mirë përsëri në Hamland.

Pastaj Digimodes arriti dhe kishte akoma më shumë grindje “Kjo nuk është radio e vërtetë Ham. Radio Real Ham nuk përfshin daktilografim mesazhe për HAM-të e tjerë - dhe ata kompjuterë që prishen përsëri! Çfarë po bëjnë në Tokë ata në hobi? "

Por jeta vazhdoi, Digimodes gjeti pranim dhe gjithçka ishte mirë në Hamland edhe një herë.

Pastaj arritën modalitetet Digital Voice dhe kishte disa shumë mosmarrëveshje serioze “Kjo nuk është radio e vërtetë Ham. Radiot Real Ham nuk tingëllojnë si R2D2! Radiot e vërteta nuk përdorin Internet për t'i ndihmuar ata të rrotullohen në botë, ata ABSOLUTISHT DUHET të përdorin përhapjen atmosferike. Çfarë po ndodh me këtë hobi ??? ”

Por jeta vazhdoi, D-STAR dhe mënyrat e tjera Digital Voice gjetën pranim dhe gjithçka ishte mirë në Hamland edhe një herë.

Pastaj mbërrijmë sot dhe Radiot e Rrjetit dalin në skenë dhe të gjitha skëterrat shpërthejnë! “Kjo nuk është e vërtetë Ham Radio. Kjo është duke luajtur në Ham Radio - nuk ka RF Amator, kështu që thjesht nuk është Radio Ham. Për më tepër, unë kam punuar shumë për licencën time, të gjithë të tjerët duhet të duhet gjithashtu! Si guxojnë njerëzit të shijojnë komunikimet në një mënyrë jo korrekte! " 

Pra, a do të vazhdojë jeta dhe a do të jetë gjithçka mirë përsëri në Hamland përsëri?

Sfida e Shekullit 21

Kjo është arsyeja pse ardhja e Radiove të Rrjetit përfaqëson një sfidë të tillë për ne si Hams - kjo po na bën që të rimendojmë plotësisht atë që do të thotë të jesh Amator i Radios në 2018 dhe më gjerë.

Dhe do të duhet të fillojmë të përballemi me pyetje të ngjashme me këto

 • Çfarë përcakton saktësisht një Amator Radio?
 • Çfarë kuptojmë me "RF Amatore"?
 • A është RF e krijuar nga dikush që është Amator?
 • Apo është RF i krijuar në një bandë të veçantë të alokuar për ne nga qeveria?
 • Nëse po, a duhet të jetë absolutisht kështu?
 • A mund të jetë asgjë tjetër?
 • A ka ndonjë rëndësi nga kjo?

Po në lidhje me grupet tona?

Si Hams, ne jemi shumë të "lidhur" me grupet tona. Qoftë 160m apo 2m, ne pothuajse kemi një sens psikologjik të "pronësisë" ndaj tyre.

Ne kemi grupe "të preferuara", ne kemi grupe asnjehere të shpeshta

Ne madje kemi frekuencat e pikave "tona" dhe disa Hams do të marrin disi "këmbëngulëse" nëse një amator tjetër që nuk është në "grupin" e tyre Guxon për të përdorur frekuencën "e tyre"!

E megjithatë në Shekullin 21, unë besoj se i gjithë koncepti i grupeve dhe frekuencave po bëhet gjithnjë e më i rrjedhshëm. Pse do të ishte kjo?

Një shembull nga Radio Transmetuese

Jo shumë kohë më parë, ne mund të akordoheshim në stacionet e transmetimit në Valë të Gjata (LF), Valë të Mesme (MF), Valë të Shkurtër (HF) dhe FM (VHF Band II). Stacionet shpesh i referohen vetes sipas frekuencës: "247 metra Radio 1" ose "1152 AM" për shembull. Wasshtë parë një pjesë e identitetit të stacionit - shumë prej tyre kishin frekuencë në emrat e tyre të stacioneve!

Por sot, ne gjithnjë e më shumë dëgjojmë më pak për këtë. Kur dëgjoni stacione transmetimi këto ditë, ata duket se po shmangin dhënien e frekuencave, përkundrazi ata thjesht njoftojnë se janë në "FM, DAB dhe Digital" ose diçka të ngjashme me atë.

Pse Për shkak se radio është diçka që ju ndoshta e konsumoni gjithnjë e më shumë në një nga dy mënyrat - ose në mënyrë dixhitale (përmes DAB ose Satelitit ose mjeteve të ngjashme) ose përmes transmetimit përmes Internetit. Frekuencat dhe nga shtrirja, brezat, nuk janë aq të rëndësishme sa dikur.

Lëvizja jashtë!

Transmetuesit e mëdhenj po largohen gjithnjë e më shumë nga radio "tradicionale".

Në Valën e Shkurtër - vetëm disa vende dhe grupe të ndryshme fetare duket se veprojnë atje tani. Djemtë e mëdhenj po largohen nga Valë e Gjata dhe e Mesme gjithashtu. Nëse transmetuesit komercialë po largohen, ne duhet të pyesim pse.

A kanë rëndësi Bandat?

Kam një dyshim se kjo është, të paktën pjesërisht, sepse bandat dhe frekuencat nuk kanë shumë rëndësi këto ditë. Pajisjet e radios shtëpiake kanë të bëjnë më shumë me butonat shtypës dhe ekranet që ju çojnë në stacionin tuaj menjëherë, sesa të akordoni numrat me frekuenca. Productshtë produkti përfundimtar që është i rëndësishëm, jo ​​domosdoshmërisht mënyra në të cilën ju merr.

Kush akordon një radio moderne të transmetimit në këto ditë me një buton akordimi manual? Dikush? Ishte çelësi kryesor në të gjitha radiot jo shumë vite më parë! Unë madje mund të kujtoj akordimin e vjetër të TV VHF me një thirrës në ditët e mia të hershme në këtë planet - atë vërtet duket e çuditshme tani!

Duke shkuar një hap më tej, shumë stacione transmetuese madje nuk po përdorin RF të drejtpërdrejtë fare këto ditë! Ne ende i referohemi atyre si "radio stacione" (ose herë pas here "radio stacione në internet")

A ka ndonjë arsye për të menduar që Ham Radio si një hobi nuk do të lëvizë pa ndryshim në një lloj drejtimi të ngjashëm? Një nga pikat tona të forta historike si Hams ka qenë se ne jemi të mirë në përqafimin e teknologjive të reja dhe përshtatjen e tyre për përdorimet tona.

Pika për të cilën po çoj është kjo - unë dyshoj se "bandat" dhe "frekuencat" nuk janë me të vërtetë një çështje aq e madhe në epokën dixhitale sa mund të kemi si ata të jenë.

Në thelb, bendet ekzistojnë vetëm për shkak të përhapjes.

Përhapja përsëri

160, 40m, 20m, 10m, 2m etj. Janë të gjitha, në të vërtetë, banda "të vështrimit". Për ta thjeshtuar shumë subjektin, janë shtresat jonosferike ose troposferike ato që rrisin këtë përhapje të shikimit dhe e shndërrojnë atë në diçka tjetër.

Çdo bandë ka cilësi të ndryshme të përhapjes si rezultat, duke i dhënë secilës bandë "karakterin" e saj dhe për disa, studimi i përhapjes në vetvete është një pjesë magjepsëse e hobi.

Përhapja e bërë nga njeriu është thjesht e ndryshme

Kur mendojmë (dhe përdorim) ato internet si një medium propagandues i bërë nga njeriu (që është ai që është - ajo përhap sinjale në të gjithë botën) atëherë koncepti i bandave bëhet i tepërt.

Interneti është si një, pothuajse pafundësisht i gjerë, "bandë" mbarëbotërore, vazhdimisht i hapur S9 + 40 për të gjitha vendet 24/7 me pak çudira - dhe jo vetëm për zërin, por edhe për vizionin dhe mënyrat e tjera dixhitale gjithashtu.

E thënë kështu, kush nuk do të donte ta përdorte atë? A do të kishte rëndësi në të vërtetë në çfarë "bande" ishit (ose nuk ishit), nëse do të kishte edhe një?

Kështu që koncepti i "bandave", me të cilin kaq shumë prej nesh përcaktojnë aktivitetet tona, mund të shkërmoqet para nesh në këtë epokë dixhitale dhe ne madje nuk mund ta kuptojmë akoma!  Kjo nuk do të thotë që grupet tona nuk ekzistojnë ende, nga rruga - qartë që ata ekzistojnë. Justshtë vetëm se, për shumë njerëz këto ditë, bendet janë një koncept i huaj.

Dhe pastaj cfare?

Ndërsa hobi fillon të pajtohet me disa nga implikimet e kësaj, atëherë fillojnë të lindin çështje të tjera, të tilla si

 • A na duhet më një provim për të marrë një licencë?
 • A kemi nevojë edhe për licencë?
 • Çfarë forme ose forma duhet të ketë, nëse po?
 • A mund të shohim një fluks njerëzish të rinj që vijnë në hobi sepse hyrja në të është më e drejtpërdrejtë?
 • Si do ta përballonim atë?
 • A edhe ne dua njerëz të rinj që vijnë, veçanërisht nëse pikëpamjet e tyre ndryshojnë nga tonat?
 • Si do të duket hobi në 20 vjet?
 • Çfarë ndodh me bendet tona "tradicionale"?

Unë pres që të shoh shumë diskutime në të ardhmen për këtë - në të vërtetë është mjaft emocionuese!

Jashtë zonës së rehatisë

Sidoqoftë kjo do të bëjë që shumë prej nesh të ndihen jashtëzakonisht të pakëndshëm - toka po zhvendoset nën këmbët tona dhe arsyeja ekzistuese tradicionale e Ham Radio po pret të sfidohet për të ndryshuar dhe përshtatur

Unë nuk e shoh këtë si një gjë të keqe - debati i sinqertë inteligjent është për t'u mirëpritur. Gjëja më e rëndësishme është të mbajmë mendjen dhe mendimin tonë hapur. Ne nuk duhet ta refuzojmë diçka thjesht sepse është e re ose sepse sfidon idetë tona të paramenduara se ku po shkon radio në përgjithësi.

Në mënyrë të barabartë, ne nuk duhet ta heqim foshnjën me ujin e banjës dhe të refuzojmë Radion tradicionale të Hamit siç ka qenë për vite me radhë. Jonosfera dhe interneti janë komplementare, jo në garë.

Mendimin tim?

Nëse keni lexuar deri më tani dhe me të vërtetë dëshironi mendimet e mia personale

Pse nuk mund të kemi më të mirën nga të dy botët? Me siguri mundemi.

Radiot e rrjetit (në këtë fazë të zhvillimit të tyre të paktën) nuk janë radio konkursi për shembull, dhe interneti nuk është akoma një mënyrë e përhapjes miqësore me konkursin. (Kjo mund të ndryshojë sigurisht!) Kështu që garimi është akoma më i miri në bendet tradicionale Ham. Do të shihemi në 80 metra - 59 001 OM

Sidoqoftë, kontaktet e rregullta të besueshme me cilësi të lartë në të gjithë botën janë veçse një gjë në të cilën Radiot e Rrjetit shkëlqejnë, kështu që pse të mos e përdorni thjesht kur dëshironi (ose kur bandat HF ​​janë plot me zhurmë ose janë ndryshe të vdekura)? Unë bëj! Unë nuk e shoh zgjerimin e zgjedhjes në hobi si një gjë të keqe.

Kënaqësia është çelësi

A ka rëndësi fakti që po transmetoj në frekuenca celulare në 800MHz, 900MHz, 1800MHz, 2100MHz ose në Wi-Fi në 2.4GHz ose 5GHz? A ka diçka thelbësisht të keqe në lidhje me këtë? A ka më shumë virtyt në përdorimin e 21 MHz ose 432MHz, për shembull? Në fund të fundit ato janë thjesht "frekuenca".

Unë preferoj ta shoh veten duke ndjekur moton e radio klubit tim lokal, "Argëtimi me RF". Nëse zgjedh të përdor një Radio Rrjeti apo një stacion bazë super-duper Yaecomwood nuk është aq e rëndësishme për mua. Kënaqësia e hobi është gjithçka, përndryshe pse të kesh hobi?

Sido që të shkojë ky debat dhe cilindo drejtim të marrë ky hobi i madh, linja ime do të ishte të mbaja të gjithë pasuria e çdo aspekti i hobi.

Me fjalë të tjera, të kthehemi te titulli i kësaj pjese dhe të ndryshojmë veç një fjalë, "Është e ALL Radio 'e vërtetë' Ham ”

© Mars 2018 - Chris Rolinson G7DDN