Услови на употреба

Целосна доминација на договорниот субјект

Mazikeen OÜ
Lõõtsa tn 5 // Сепапаја tn 4
11415 Талин
Естонија

Следниве информации се договор што се применува за сите клиенти на Network-Radios.com помеѓу оние кои добиваат услуги и производи што се продаваат на www.Network-Radios.com и Mazikeen OÜ (Network-Radios.com). Условите и правилата ќе важат за сите кои ќе ја посетат www.Network-Radios.com и/или ќе направат валидно купување на веб-локацијата. Вашите информации ќе се чуваат и користат на соодветен начин во согласност со GDPR.

ДОГОВОР ЗА ПРОДАБА НА МРЕА- РАДИОС.КОМ

  1. Договорот за продажба се формира помеѓу Network-Radios.com и Вие (Клиентот) по пополнување и доставување на електронскиот формулар за нарачка преку нашата веб-страница, ќе се согласите со следниве Услови и услови и ќе понудите понуда за купување стоки од Mazikeen OÜ. Нашето прифаќање на вашата понуда ќе се смета за целосно само во моментот кога ќе ја испратиме е-поштата за потврда за испраќање или откако ќе ви биде испратена СМС што ги содржи истите информации, во некои прилики може да биде случај дека завршувањето е кога стоката што сте ја нарачале се испраќаат, кое било сценарио да се случи прво. Ако поради која било причина вашата нарачка биде одбиена пред да ја прифатиме вашата понуда и плаќањето е преземено, веднаш ќе се изврши целосна рефундација. Секоја стока по иста нарачка која не сме ја потврдиле во е-поштата или СМС за потврда за испраќање што не ви биле испратени не претставуваат дел од обврзувачкиот договор помеѓу вас и Mazikeen OÜ.

1.1 Продажба поврзана со возраста

Сите нарачки направени од лица под 18 години мора да бидат со согласност на родител или старател со какви било последователни информации дадени од детето да се направат со согласност на родител или старател. Исто така, бараме сопственикот на картичката да биде достапен за да дадеме информации во случаи кога поединец под 18-годишна возраст нарачува. Договорот за продажба е поддржан само доколку се почитуваат гореспоменатите услови.

1.2 Неовластена продажба

Network-Radios.com ќе се обиде да ги обработи сите нарачки ефикасно и ефикасно, доколку веруваме дека е направена нарачка без дозвола на сопственикот на картичката / сопственикот на сметката, тогаш нарачката ќе се одржи привремено во очекување на појаснување на оваа информација - видете во точка 2.1 за повеќе информации. Во случај да се потврди нарачката за измама, ќе се контактира давателот на плаќање и ќе се поништи договорот за продажба.

2. ПОСТАВУВА ANЕ НАРАЧКА СО МРЕА- РАДИОС.КОМ - ИЗВРШУВАЕ НА НАБАВКИ

Целокупната продажба ќе започне директно преку веб-страницата Network-Radios.com, оваа страница е единствената валидна локација каде што ќе започне овластената продажба од Network-Radios.com и стоките и услугите обезбедени од Network-Radios.com (Mazikeen OÜ) ќе бидат прикажани само на оваа веб-локација.

2.0.1 Network-Radios.com ќе рекламира производи на гореспоменатата веб-страница; производите ќе содржат точен опис на стоката што се продава според стандардните спецификации на производителите; Network-Radios.com нема да одговара за човечка грешка во врска со информациите за производот, но ќе осигури дека проблемите предизвикани како резултат на ова ќе бидат поправени и дека клиентот е уредно вратен доколку плаќањето е веќе земено. Сликите на производите се само за илустративни цели и може да се разликуваат од реалниот производ што го добивате.

2.0.2 Сите производи ќе имаат јасна и концизна ознака на залихите, Network-Radios.com го задржува правото да ги менува овие информации за акциите во која било точка за време на процесот на нарачка; Би биле контактирани клиентите доколку ова има ефект врз нивната нарачка.

2.0.3 Со нарачка на Network-Radios.com укажувате дека сте ги прочитале и се согласиле со условите и условите на веб-страниците и имате капацитет и овластување да ја направите нарачката.

2.0.4 Сите клиенти на Network-Radios.com ќе треба да направат сметка за да продолжат со купување на стоки од нашата веб-страница.

2.0.5 Сите прикажани цени се конечни и ДДВ нема да се додаде затоа што производите се испраќаат директно од магацините на производителите или дистрибутерите со седиште во Хонг Конг. Со такви, најверојатно ќе се наплатат локални даноци при расчистување на стоката од царина. Кога производите ќе бидат испорачани од DHL, клиентот ќе ги плати царинските такси директно на курирот што доставува. Ако пратките се испраќаат преку поштенски услуги, треба да ги платите царинските такси во најблиската поштенска станица што ја опслужува вашата адреса.

Плаќањата извршени со начинот на плаќање на PayPal ќе се наплатат во целост и веднаш, без оглед на тоа дали нарачката е целосно или делумно исполнета при првичната испорака.

2.1 Безбедност на нарачката

Доколку сакате вашата ставка да биде доставена на адреса што не е регистрирана на кредитната / дебитна картичка, нашиот тим за безбедност ќе ве контактира. Во некои случаи, ќе бараме дополнителни безбедносни информации и идентификација да бидат обезбедени од клиентот кој ќе треба да ги испрати потребните информации по е-пошта до нашиот тим за безбедност. Network-Radios.com на моменти ќе бара дополнителни информации за да ја потврди набавката, овие информации ќе бидат проценети од нашиот стручен тим за безбедност и потоа уништени. Network-Radios.com е регулирана од сопствено дискреционо право и Network-Radios.com го задржува правото да одбие нарачка во која било точка од процесот на нарачка. Дополнителни информации ќе бидат дефинирани од секоја индивидуална нарачка и може да се разликуваат - Network-Radios.com на моменти ќе бара форма на лична карта за потврда на адресата на клиентот и деталите за плаќањето, на моменти Network-Radios.com ќе бара од клиентот да контактира со нивниот издавач на исплата за повеќе информации.

2.2 Начини на плаќање

Network-Radios.com моментално прифаќа широк спектар на начини на плаќање, секој начин на плаќање ќе биде предмет на иста проверка на безбедноста и Network-Radios.com ќе го задржи правото да земе целосна исплата за нарачката на стоката во која било точка од нарачката процес. Достапните начини на плаќање се како што следува:
Дебитна картичка / кредитна картичка (Visa, Visa Debit, Visa Electron, Maestro, MasterCard)
Плаќања на PayPal се исто така достапни.

ИСПОРАКА

Network-Radios.com секогаш ќе се труди да ги исполни вашите барања за испорака; ние користиме широк спектар на почитувани курирски услуги и можеме да испорачаме на повеќето локации без никакви проблеми. Нашиот курир ќе ја подигне стоката од нашите објекти. Ние ќе го користиме најдобриот курир за секоја пригода, врз основа на дестинацијата, тежината и големината на пакетот.
Сите времиња на испорака се наведени во работни денови и забележуваат дека во случај на испорака, работниот ден е класифициран како и секој ден, освен викенди или државни празници. Секое купување направено во неработен ден ќе се обработи само во следниот достапен работен ден. На пример. Следниот налог за испорака на работен ден поставен во сабота ќе се процесуира само во следниот понеделник.

3.1 Адреса за испорака

Предметите се испраќаат на наведената адреса за испорака дадена од клиентот на образецот за нарачка преку Интернет. Доколку адресата за испорака се разликува од адресата на фактурата, Клиентот треба да ги обезбеди и двете адреси при поставување на нарачката. Парцелата ќе биде испратена на адресата за испорака, специфично наведена на образецот.

3.2 Неуспешни обиди за испорака

Во случај на неуспешна испорака, во зависност од околностите и политиката на превозникот, Клиентот може да добие белешка за премин, односно „повикувачка картичка“ во своето поштенско сандаче. Ако навистина курирот оставил белешка, клиентот ќе треба да се јави во превозникот за да договори нов датум на испорака. Доколку Клиентот не контактира со курирската служба, на производот автоматски ќе се обиде да го испорача следниот работен ден до и понекогаш надминувајќи 2 обиди за испорака, со исклучок на пакетите за поштенски услуги, за овие артикли ќе биде потребна наплата по првичниот обид за испорака. Исто така, може да се случи Клиентот да не најде повикувачка картичка во овој случај. Одговорност на Клиентот е да ги следи неговите / нејзините нарачки преку Интернет со дадените информации за следење на веб-страницата на превозникот, со цел да ги видите информациите за статусот на пакетот и да ги информирате курирот или услугите на клиентите на Network-Radios.com за какви било проблеми што е можно поскоро. Доколку пакетот не биде повторно обиден, собран или доставен до и / или од клиентот, пакетот ќе биде вратен на Network-Radios.com каде што ќе се примени надоместок за повторно достава.

3.3 Доцна испорака

На моменти парцелата може да не биде испорачана во предвидената распределба на времето или наведената временска рамка за испорака дадена од превозникот и / или Network-Radios.com и доцнењето ќе се продолжи премногу долго, за да очекуваме клиентот да контактира со Network-Radios.com за да се отвори истрага за да се утврди каде се наоѓа парцелата, односно парцелата може да се изгуби / украде / исчезна. Забележете дека во случај на испорака, работен ден е класифициран како и секој ден, освен за време на викендите или државните празници.

3.4 Губење на парцелата

Доколку се појави таква ситуација, Network-Radios.com е принуден да ги почитува временските рамки утврдени од превозниците во врска со прогласување загуба на пакетот, обработка на побарување со курир и потоа враќање на пратката или замена на предметот за клиент. Оттука, Клиентот исто така е обврзан на истите временски рамки:
За да може Network-Radios.com официјално да прогласи изгубена парцела, Клиентот има рок од 2 дена да се изјасни за загубата на парцелата или почнувајќи од датумот кога ја добил е-поштата за потврда на пратката. Надвор од овој временски период, ниту едно барање нема да биде прифатено. Забележете дека за меѓународни пратки ова ќе биде продолжено во согласност со курирската услуга што ја одбравте, ние бараме известување во рок од 2 дена од датумот на проценка на испораката. Доколку парцелата биде прогласена за изгубена во горенаведеното време, Network-Radios.com ќе присуствува на поднесување тужба до операторот и на крајот може да побара од Клиентот дополнителни документи за да го комплетира составот на содржината на датотеката. Потоа, Клиентот ќе треба да ги испрати информациите што е можно поскоро. Конечниот одговор во врска со побарувањата, превозникот го дава во рок од една до три недели. Природата на одговорот може да биде еден од два вида: или парцелата е пронајдена, а потоа испратена назад до Клиентот по стандардна постапка, или парцелата е прогласена за изгубена од операторот и Network-Radios.com го информира Клиентот. Во овој случај, и во согласност со желбите на клиентот, Network-Radios.com може да изврши втора пратка од нарачката или да продолжи со целосно враќање на парите на Клиентот за вкупниот износ што го платил. Во случај на загуба, Network-Radios.com ќе му испрати на клиентот образец за изјава за неприфаќање, што ќе се користи како дел од истражниот процес. Овој формулар ќе биде изјава за неприфаќање и доколку понатамошната истрага и / или податоците од ГПС докажат дека предметот е успешно доставен на точната локација, тогаш тоа ќе се користи како дел од правниот спор кон примачот. Ова може или не вклучува полициска истрага и нема да биде ограничено на купувачот на стока, туку и на поединецот / поединците кои ја потпишале / примиле стоката на наведената локација за испорака. Ве молиме контактирајте го нашиот тим за услуги на клиенти за да прашате дополнително за овој формулар во случај на изгубена стока. Временските рамки за завршување и замена ќе варираат од случај до случај.

3.5 Прием на парцела

Кога предметите ќе бидат доставени до Клиентот, од него ќе се побара да ја потпише стоката како потврда за прием. Ако парцелата дојде делумно или целосно оштетена, резервациите на клиентот мора да бидат напишани на испратницата во присуство на превозникот. Доколку не се спомене резервација, парцелата се смета за доставена во добра состојба и никакви последователни побарувања или поплаки нема да бидат прифатени од Network-Radios.com.

Доколку клиентот сака да зачува прибегнување кон курирот, тој / таа мора да стави писмено барање до курирот во рок од 3 дена (исклучени државни празници) по денот на испорака. Ова барање мора да биде испратено со препорачано писмо со образец за потврда за прием.

Секоја непобарувана парцела што е вратена на Network-Radios.com може да му се испрати на клиентот под услов да ги отплати надоместоците за испорака. Доколку има какви било проблеми со пакетот во врска со содржината, недостасува или во спротивно, ќе треба да бидеме известени во рок од 48 часа од времето на достава за да се обезбеди легитимност на ова тврдење, во спротивно Network-Radios.com нема да може да преземе никакви понатамошни активности .

3.6 Извоз / Царина

Клиентот треба да провери со локалните власти на нивната земја на престој за условите за влез на нарачаните артикли. Одговорност на Клиентот е да ги даде потребните изјави (и) и / или плаќање (а) до соодветните органи и / или службените лица во нивната земја.

Клиентот треба да побара од локалните власти за законитоста за увоз или користење на нарачаните услуги и предмети. Доколку клиентот не прифати или одбие плаќање на увозни даноци или давачки, тогаш ќе се примени наплата од 30% од вкупната фактура за трошоците за испорака на поврат и оригиналната испорака на предметот, трошоците ќе бидат отстранети од наплатата на клиентите по враќањето на пакетот. Клиентот треба да провери дали техничките спецификации детални од производителот го почитуваат законодавството на нивната земја.

Network-Radios.com не може да сноси одговорност доколку Клиентот не го почитува законодавството на земјата во која ќе бидат воведени предметите.
Network-Radios.com ќе ги обезбеди сите документи за кои се бара да бидат обезбедени од Network-Radios.com

4 ПОЛИТИКА ЗА РЕФУДИРАЕ И РАЗМЕНА НА МРЕА- РАДИОС.КОМ

Се надеваме дека ќе бидете задоволни со секое купување што ќе го направите од Network-Radios.com. Сепак, разбираме дека на моменти предметите може да не бидат како што се очекуваше и доколку сакате да вратите ставка, може да го сторите тоа во временските рамки и условите наведени подолу.

4.1 Мрежа- Radios.com Прописи за продажба на далечина (не се применуваат за продажба на B2B)

Сите купувања преку Интернет се предмет на регулатива за продажба на далечина; ова им овозможува на клиентите да купат предмет од нашата веб-страница и потоа да го вратат предметот доколку не е потребно и / или не се очекува за целосно враќање на средствата во рок од 14 календарски дена од приемот. За да го овозможиме ова, бараме предметот да се врати со доказ за набавка, во препродавачка состојба „како нова“ и во согласност со политиката за враќање на Network-Radios.com.

Ако враќате производ, мора да го потврдите бројот на нарачката или да доставите доказ за набавка.

Ако не можеме да го потврдиме доказот за набавка, жалиме што нема да можеме да издадеме поврат или замена. Вашите законски права не се засегнати.

Ако изберете да вратите некој предмет, ве молиме внимавајте на тоа додека е во ваша сопственост. Ве молиме вратете го вашиот неискористен производ; со оригиналното пакување, додатоци и прирачници. Промотивните снопови мора да бидат вратени во целост со цел ова да биде вратено. Погледнете подолу за исклучоци:

Прописите за продажба на далечина специфично го исклучуваат следново: - Отворени производи за забава (компјутерски софтвер, филмови, музика, видео игри, мемориски картички и УСБ) бидејќи тие ќе се сметаат за користени;

- Производи купени со договор за претплата (освен ако не се купени на далечина, каде што мора да не известите за вашата намера да се вратите во рок од 14 календарски дена)

- Мобилни картички за надополнување;

- Предмети нарачани специјално за вас (т.е. од производителот)

- Сите предмети што моравме да ги измениме за да се вклопат во вашите барања за инсталација (на пр., Предмети на кои имало дупки низ нив). Во случај услугите да бидат обезбедени со вашиот договор пред крајот на овој период на откажување од 14 календарски дена, ќе ги изгубите вашите права за откажување од моментот кога услугите ќе ви бидат дадени.

Ако вратите искористена ставка, ние го задржуваме правото да одбиеме поврат на средства или да го намалиме износот на парите што ги враќа за вратена стока, што покажува доказ за употреба надвор од потребното ракување за да видиме дали стоката работи За целата стока купена преку Интернет и вратена во рок од 14 дена, очекуваме целата стока да биде вратена во препродавачка состојба „како нова“ и стоката не смее да се користела. За ова ќе бидат потребни непроменети заптивки, амбалажи и содржини на производите. Ние разбираме дека треба да се скршат заптивките на кутијата за да се процени предметот, но затоа бараме да се внимава и да се внимава да не се оштети пакетот кога ќе се отстранат пломбите. Степенот до кој клиентот може да се справи со стоката е ист како што би било ако ги проценувате во продавница. Кога е потребно, откажување може да се направи, контактирајќи ги нашите услуги на клиенти. Враќањето на сите добиени пари, вклучувајќи ги и трошоците за испорака на странство, во рок од 14 дена по откажувањето на договорот за услуги или во рок од 14 дена по приемот на стоката, ќе се обработи како стандард. Доколку сте во можност да обезбедите доказ за враќање пред да ја добиете стоката назад, треба да добиете поврат на средства во рок од 14 дена по испраќањето на тој доказ. Во случај на несакана стока, Network-Radios.com нема да ги покрие трошоците за поштенската такса направена за враќање на стоката кај нас.

Доколку клиент порача производ и го откаже заради своја грешка, секое враќање на средствата ќе се одземе од надоместоците за кредитни картички поврзани со трансакцијата.

Надоместоци за враќање на испораката: клиентите ги плаќаат сите такси поврзани со враќање на артиклот. Добра практика е клиентот да ја осигура стоката и да користи курир што овозможува следење на пакетот. Нема да се издаваат поврати средства сè додека стоката не се добие во условите опишани погоре на адресата што ја даваат услугите за клиенти на Network-Radios.com.

Кога добиената стока е неисправна или не е соодветна за намена или како што е опишано, клиентите ќе имаат различни права што се опфатени со Враќањето според гарантните политики. Наша одговорност е да ве снабдуваме со стоки што ги исполнуваат вашите потрошувачки права. Оваа политика не влијае на вашите законски права.

4.2 ПЛАНИ И УСЛУГИ ЗА УСЛУГИ

Враќањата и размените на сите претплатнички услуги ги одредува давателот и може да се применат други откажувања. Секој период на откажување ќе биде наведен во вашиот договор со Network-Radios.com или давателот на претплата, како што е применливо.

4.3 КАКО ДА ВРАURNАТЕ ИЛИ РАЗМЕНАТЕ СТАВ

Доколку сакате да вратите ставка, следете еден од методите подолу:

4.3.1 Контактирајте го нашиот тим за услуги на клиенти

Наједноставниот начин да договорите враќање е да испратите е-пошта до нашиот тим за услуги на клиенти

4.3.2 Поправка / замена на гаранцијата

Оваа гаранција не се однесува на каков било дефект на стоката што произлегува од подолу -
Fair Wear & Tear
Намерна штета
Случајна штета
Небрежност од клиентот или која било трета страна.
Употреба поинаку отколку што е препорачано од производителот
Неисполнување на упатствата на производителот
Секоја промена или поправка извршена без одобрение од производителите.
Оваа гаранција или гаранција е во прилог на вашите потрошувачки права. Сите нови производи што ги продава Network-Radios.com ќе имаат најмалку 1 година гаранција за производителот (освен ако не е поинаку наведено) што е во сила од датумот на испорака. Целосните детали за терминот и за тоа што е опфатено, ќе бидат со книгата со упатства со вашиот производ или на веб-страницата на производителите.

4.3.3 Политика за фер враќање на мрежата- Radios.com 

(Не се применува за продажба на B2B)

Network-Radios.com работи правична политика за враќање. Ова им овозможува на клиентите кои имаат погрешна ставка, предметот да ни биде вратен за поправка, замена или во некои случаи за наплата. Оваа политика не влијае ниту ја вклучува политиката за регулирање на продажбата на далечина од 14 календари.

Клиент чиј уред е неисправен во рамките на гарантниот период, ќе има право да го врати својот предмет на поправка; Network-Radios.com бара од клиентите да се осигурат дека нивното враќање е овластено од нашиот тим за услуги на клиенти, ова ќе бара од Клиентот да испраќа е-пошта до нашиот тим за услуги на клиенти за да ја идентификува причината за враќањето и потребното дејство, по 14 дена резултатот од ова тогаш враќањето ќе биде во дискреција на тимот за услуги на клиенти. Откако ќе се договори враќањето, ќе ви биде дадена препорака за враќање и ќе ве известат како да ни ја вратите производот, сите информации за испорака и враќање ќе бидат доставени од нашиот тим за услуги на клиенти. Секое враќање што е испратено до Network-Radios.com без знаење или овластување од тимот за услуги на клиенти може да биде одбиено. Network-Radios.com нема да преземе одговорност за сите вратени предмети што не биле побарани од нашиот тим за враќање или купени од Network-Radios.com, ова вклучува SD картички / USB кабли / Случаи итн.… Овие предмети може да бидат уништени.

4.3.4 Враќање на стоката на Network-Radios.com по 14 дена (ГРЕШКА)

Тука на Network-Radios.com секогаш жалиме што слушнавме за какви било проблеми што може да ги имате при вашата набавка. Ако се појави дефект во рок од 14 дена по купувањето, тогаш ќе биде достапна наплата или замена, доколку вашиот производ стане неисправен по 14 дена, тогаш вашиот производ може да биде покриен под гарантниот период на производителот (нормално за период од 12 месеци или повеќе). Во сите случаи кога производот е вратен на Network-Radios.com секогаш ќе треба да го процениме и потврдиме проблемот. Доколку се појави дефект во рамките на гарантниот период (по 14 дена), тој ќе биде обработен според ограничените гарантни услови на производителите. Во сите случаи, можеби ќе сакате да ја посетите веб-страницата на производителот или директно да ги контактирате, многу често тие можат да понудат смена на проблеми и поддршка за проблемот што го имате со вашиот производ и тоа би резултирало во многу побрз процес. Како ваша продажна точка, Network-Radios.com секогаш ќе може да помогне при враќање во нашите простории и тогаш ќе се справиме директно со производителот во ваше име. Имајте предвид дека предметите вратени директно кај нас ќе доживеат подолго време на пресврт отколку во контакт со производителот директно и затоа би советувале првично да се занимавате со производителот бидејќи на тој начин би го решиле проблемот многу побрзо. Кога ќе го вратите вашиот уред, (доколку е применливо) ќе треба да се осигурате дека е отклучен и нема безбедносен софтвер што може да нè спречи да имаме пристап до него. Ако уредот е заклучен, оневозможен или е надвор од гарантниот капак кога ќе го вратите и ви обезбедиме заменски уред, можеби ќе треба да ви ја наплатиме целата цена на уредот и / или да не обработиме рефундирање (доколку е применливо): Кога враќање на стоката на Network-Radios.com исто така ќе треба да доставите:
Сите оригинални делови

Било какви додатоци или бесплатни подароци

Сертификати, прирачници и гарантни картички

Пакување (кутија, внатрешно пакување и сл. Once) Откако ќе се вратите со Network-Radios.com, доколку ова е во рамките на гарантниот рок и условите, артикалот ќе биде проследен до Производителот за проценка и предмет на исходот од оваа замена (во некои случаи ова може да биде обновена обработка на производ од страна на производителот) или поправената ставка ќе му биде вратена на потрошувачот.

Со целата вратена стока ќе се занимаваат Услугите на клиенти на Network-Radios.com според нивното дискреционо право и соодветно ќе се справат со нив; Network-Radios.com ќе бара да се вратат сите содржини и да бидат во добра состојба во нова состојба во случај да биде договорено наплата од страна на член на Услугите за клиенти на Network-Radios.com. Ова секогаш мора да се договори пред да се врати. Ако предметот е вратен на Network-Radios.com директно, повратот ќе биде одбиен или подлежи на придружни трошоци доколку производот има знаци на следново:

- Промени во стандардните поставки на производителот

- Обиди за нарушување на фиксирање на производителот или заптивки или софтвер.

- Било какви лични податоци на единицата, отстранливи или не.

- Печатите на софтверот се скршени

- Уредот има нестандардизиран пински (отклучен) код

- Содржината на производителот (софтвер) е отстранета / избришана

Проблемите со уредот не се опфатени со гаранцијата на производителите

* Network-Radios.com нема да преземе одговорност за изгубени податоци како резултат на враќање на уред за замена / поправка или враќање на средството Ако вашето враќање кај производителот не е во согласност со гарантните стандарди и услови, ова ќе се смета за надвор од гаранцијата на производителот. Network-Radios.com тогаш нема да може да ја обезбеди преостанатата гаранција за производот и може да се наплати надоместок за поправка и проценка што може да се наплати од страна на производителот и / или Network-Radios.com за оваа и идната работа за поправка. Оваа политика не влијае на вашите законски права.

4.3.5 Враќање на стоката на Network-Radios.com по 14 дена (НЕВИСТИНА)

Овде, на Network-Radios.com, сакаме да бидеме сигурни дека сте задоволни со вашата набавка и дека обично не прифаќаме несакана стока назад по 14 дена, можеби ќе можеме да направиме исклучоци во одредени околности. Контактирајте не директно за да разговараме за вашето враќање понатаму - info@Network-Radios.com
Забележете дека во одредени случаи ова подразбира такса што се применува за оваа услуга
Оваа политика не влијае на вашите законски права.

4.3.6 ПРИХОДИ ЗА ВРА RАURNЕ

Во случаи кога вашето враќање е надвор од условите за гаранција на производителите, може да се примени наплата за поправка и / или враќање на производите, овие трошоци се варијабилни и зависат од индивидуалниот производител; трошоците ќе му бидат дадени на клиентите на формален начин и ќе се бара да бидат платени за да се поправи неисправната ставка. Доколку клиентот не сака да плати надоместок за поправка, ќе има и надоместок за проценка, повторно утврден од производителот, како и трошок за враќање; Трошоците за враќање ќе ги опфаќаат и трошоците за производителот да ја врати производот на Network-Radios.com, како и вредноста на Network-Radios.com што ја испраќа производот назад до клиентот. По обезбедувањето понуда за неправилна поправка од страна на производителот, клиентот ќе биде обврзан со 7-дневен период на одбивање, доколку поправката и трошоците не се договорат во рок од 7 дена по понудата за поправка Network-Radios.com ќе обезбеди ставка се враќа на клиентот со применливи гореспоменати трошоци. Секоја поправка извршена на предметот без знаење или овластување на Network-Radios.com и производителот веднаш ќе ја поништи гаранцијата што ја имате за производот. Во случаи кога предметите се враќаат и не се открие никаква грешка, ќе се наплати за проценка и враќање на неисправната ставка, ова наплата ќе биде на дискреција на нашиот тим за враќање.

СПОРЕДНИ ПРИЈАВИ - Онаму каде што не е преземено соодветно внимание на артикалот и се бара надоместок за поправка, може да се наплатат врз основа на услуги на клиенти на Network-Radios.com и проценка на производителите. Доколку клиентот не се согласува со оваа проценка, тогаш може да биде можно независен сервисен центар да го процени вашето враќање. Доколку резултатот од оваа проценка биде ист како производителот, тогаш сите поврзани трошоци ќе бидат проследени до клиентот. Одбивањето да се плати за овие трошоци во рок од 14 дена може да резултира со отстранување на производите од страна на производителот.

Надоместоци за враќање на доставување: Ако Клиентот одлучи да ја врати својата парцела со свои средства, враќањето на трошоците нема да го надмине минималното наплата за испорака што ја бара доверлива услуга за парцели за да ни ја врати предметот. Секоја услуга што се користи над и над стандардната стапка нема да биде опфатена со оваа политика. Proе биде потребен доказ за објавување. Ве молиме, осигурете се дека се консултираат услуги на клиенти на Network-Radios.com пред да се платат такси за поврат. Сите поврати на пошта мора да бидат договорени со тимот за услуги на клиенти на Network-Radios.com, во писмена форма, пред да се вратат.

4.4 МЕERNУНАРОДНИ ВРАURNАА

Целокупната стока на Network-Radios.com е покриена со гаранција за производителот. Ако во малку веројатен случај вашата стока развие дефект, ве молиме прво контактирајте го центарот за поддршка на производи во вашите земји. Меѓутоа, ако не е понудена поддршка, стоката мора да се врати на Network-Radios.com во рамките на гарантниот период по цена на клиентот.

4.5 РЕФИНДИ ПО ВРАТАНИ СТОКИ 

(Не се применува за продажба на B2B)

Кога враќате производ, ние ќе го обработиме вашето враќање што е можно побрзо и ќе се потрудиме да се осигуриме дека ова е во рок од седум работни дена од кога ќе ја добиеме и провериме ставката. Кога враќате производ што сте го купиле користејќи кредитна картичка, истата картичка што ја користевте ќе се кредитира со враќање на средството. Доколку сакате да вратите некој производ, ве молиме контактирајте го нашиот тим за услуги на клиенти преку info@Network-Radios.com
Сите враќања подлежат на надоместок за повторно полнење до 15%, освен ако нашиот технички оддел не ги прогласи за ДОА или со грешка во производството.

4.6 ВРАURNАЕ НА СТОКАТА ВО МРЕА- РАДИОС.КОМ (ОДГОВОР)

Кога клиентите испраќаат стоки до Network-Radios.com, одговорноста на пакетот ќе остане кај клиентот сè до точката на инспекција, ова е по испораката, предлагаме целата стока испратена до Network-Radios.com да биде испратена со запишана и осигурена форма на поштарина; Секоја загуба физичка / финансиска нема да биде покриена од Network-Radios.com. Предметите оштетени при транзит на патот до Network-Radios.com ќе бидат одговорност на клиентот и сите барања за побарувања ќе бидат на испраќачот / клиентот

5 ПРОМОТИВНИ / КОДИ ЗА ПОПУСТ

Промотивните / попустните кодови се валидни само на Интернет и треба да се внесат во процесот на исплата за да се добие попуст.

Промотивните кодови не можат да се користат заедно со други промотивни понуди

  1. ПРАВНОСТА / ОДГОВОРНОСТ

Иако ќе направиме разумни напори за да ја потврдиме точноста на сите информации што ги ставаме на веб-страницата или ви ги даваме, не даваме гаранции, без разлика дали се изразени или имплицирани во врска со нејзината точност. Слики: сликите на производите се само за илустративни цели и може да се разликуваат од вистинскиот производ. Го задржуваме правото да ја вратиме целата стока што не е платена во целост и да му фактурираме на клиентот за какви било правни трошоци, трошоци за испорака и пополнување на залихи (15%). Сите објавени трговски марки се сопственост на нивните соодветни компании. Network-Radios.com има право да ги откаже нарачките каде што сметаме дека нарачката е лажна, а исто така и каде испораката на производи не може да се исполни. Во такви случаи ќе се издаде целосна наплата. Овој договор е регулиран со естонскиот закон и вие и ние се подложуваме на неексклузивната јурисдикција на естонските судови. Работи надвор од нашата разумна контрола. Ако не можеме да ја обезбедиме оваа Услуга поради нешто што е надвор од нашата разумна контрола, како што се технички дефект, молња, поплави или исклучително тешки временски услови, пожар или експлозија, граѓански неред, војна или воени операции, природна или локална вонредна состојба, се што е направено од владини или други надлежни органи или индустриски спорови од кој било вид (без разлика дали се вклучени или не нашите вработени), Ние нема да бидеме одговорни за ова. Кога информациите за корисникот се споделуваат со Network-Radios.com или некоја од нашите подружници, го задржуваме правото да ги користиме вашите информации за да му овозможиме на Network-Radios.com да добива и/или да обезбеди дополнителни информации и услуги, ова може да биде за повеќе причини, на пример, но не ограничувајќи се на, повратни информации за купување, заштита на приходите и помош при испорака. Вашите информации нема да се продаваат ниту ќе се користат несоодветно. Со користење на веб-локацијата Network-Radios.com или која било од нашите подружници, вие се согласувате со ова споделување податоци. Доколку некој од одредбите и условите се смета за неспроведлив пред судот, тогаш релевантниот дел ќе биде отстранет од условите за продажба и интегритетот на преостанатите услови ќе биде поддржан.

Надлежност за спорови: Естонија

5. ИЗМЕНУВАА ВО МРЕА- РАДИОС.COM

Network-Radios.com го задржува правото да изврши какви било измени и дополнувања на условите и условите за продажба, предметите претставени на нашата веб-страница, полисите или кој било аспект на нашата услуга. Клиентите ќе бидат предмет на условите за продажба само во моментот кога ќе направат нарачка и промените ќе бидат применливи само за клиентите кои купуваат откако ќе бидат направени какви било измени. Содржината прикажана на веб-страницата на Network-Radios.com е направено со дозвола на креаторот и не може да се копира или огледува без согласност на Network-Radios.com. Дали имате коментари во врска со проблемите на нашата веб-страница, со нашите услови и услови, нашата услуга или само општо барање, тогаш не двоумете се да контактирате со нас преку info@Network-Radios.com

Тел +351962422996 (локална стапка) 10: 5.00 - XNUMX: XNUMX по Гринич.

6. ПРИГОВОРИ

Network-Radios.com работи фер процес на поплаки и користејќи го искуството на нашите вработени и експертизата на нашите добавувачи и / или производители, настојуваме да ги решиме сите поплаки на фер и навремен начин. Бараме упатства од Стандардите за трговија и други органи за поддршка кога се обидуваме да решиме каков било спор. Ве молиме контактирајте не за да ја покренете вашата жалба преку е-пошта: info@Network-Radios.com или преку пошта на адресата подолу -

Во САД:
11407 SW Amu St
Suite #AUM138
Tualatin, OR 97062
САД
Тел: +1 503 746 8282

Во Европа:
Mazikeen OÜ
Lõõtsa tn 5 // Сепапаја tn 4
11415 Талин
Харџу
Естонија
Тел: + 372 618 8253

7. Амазон

Mazikeen OÜ, сопственикот на network-radios.com е учесник во Програмата за соработници на Amazon Services LLC, придружна рекламна програма дизајнирана да обезбеди средства за сајтовите да заработат такси за рекламирање преку рекламирање и поврзување со својства на Амазон, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на, Амазон .com, endless.com, myhabit.com, smallparts.com или amazonwireless.com. Ова значи дека некои од наведените производи може да се продаваат директно од Amazon. Тие производи се јасно означени како „Купи од Амазон“.